Vrtić Igre za djecu 11. lipnja 2021.

Ova je personalizirana slikovnica prva knjiga svake pete bebe rođene u Hrvatskoj!

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Zahvaljujući Tvornici snova vaši mališani postaju junaci svoje priče

''Mama, kako je moguće da sam ja junak ove priče?'', pitao je jedan dječak svoju majku kad je dobio svoju prvu personaliziranu knjigu iz Tvornice snova. Svi mi želimo biti junaci svojih priča, a još više od toga želimo takav način shvaćanja života prenijeti na svoju djecu. Želimo im da budu zadovoljni, samostalni, odgovorni, veseli, uspješni u onome što rade... No najviše od svega želimo im da budu sretni junaci svoje priče, svog života!

Sa svim tim našim željama pomoći će nam Tvornica snova, hrvatski brend personaliziranih knjiga u kojima su glavni likovi djevojčice i dječaci kojima su knjige namijenjene. U ovom originalnom proizvodu ništa manje važni likovi nisu ni roditelji, a okosnica svake priče jesu ljubav, potpora i privrženost, temelji svake obitelji.

Možda te zanima... Djeca kojoj se čita prije vrtića naprednija su od svojih vršnjaka Vrtić

Ideja o personaliziranoj slikovnici rodila se prije 10 godina. Andrijana Majstorović već je tada s velikim uživanjem pisala posebne priče za djecu svojih prijatelja i prijateljica, a u neformalnom razgovoru s Goranom Galetićem iskristalizirala se ideja o personaliziranim knjigama koje bi mogao naručiti svatko.

Andrijana je bila ona kreativna iskra, dok je Goran s bogatim iskustvom u marketingu i prodaji prepoznao potencijal personaliziranog dječjeg izdavaštva koje u tom trenutku nije postojao na tržištu. Unutar Tvornice snova osmislili su svoj prvi naslov ''Planet patuljaka'', ujedno i prvu knjigu s 3D ilustracijama u Hrvatskoj.

Bestseller ''Kako sam došao na svijet?'' u 2020. godini dobilo je svako peto novorođenče

Uslijedio je naslov ''Plastelinko-superjunak'', no istinski je uspjeh stigao s personaliziranim bestsellerom ''Kako sam došao na svijet?''. Upravo su tu knjigu u 2020. godini kao prvu knjigu za svaku petu bebu rođenu u Hrvatskoj odabrali njihovi roditelji, bake i djedovi, kumovi, tete, ujne i stričevi.

 | Author: Promo Foto: Promo

Ispočetka je bilo teško i financijski zahtjevno tiskati knjige doslovno po jedan primjerak. Digitalni tisak bio je na svojim početcima, kupci nisu bili skloni online kupovini, već su radije naručivali knjigu telefonski i osobno je preuzimali. Iako je za Andrijanu i Gorana to značilo puno više angažmana, nisu odustali na prvoj prepreci. Niti na drugoj, niti na trećoj...

Željeli su sa svojom knjigom doći do što većeg broja čitatelja i naći se na što više noćnih ormarića nekih novih junaka. Stoga prepreke zapravo i nisu bile prepreke, već samo još jedan izazov koji je trebalo svladati u njihovoj vlastitoj Tvornici snova. Prepoznali su to i njihovi kupci koji su se oduševili idejom personaliziranih knjiga, interes je samo rastao, a Andrijana i Goran svu su zaradu ulagali u razvoj projekta.

Najnovija knjiga ''Mamino blago'' ima čak 66.000 mogućih karakteristika avatara koje korisnik sam kreira

Posebnu pažnju posvetili su personalizaciji avatara, pa najnovija knjiga ''Mamino blago'' ima više od 66.000 opcija izrade avatara. Iako su mogućnosti velike, iskustvo je jednostavno, a kreiranje avatara izuzetno intuitivno i gotovo u svega nekoliko sekundi.

 | Author: Promo Foto: Promo

U Tvornici snova mislili su uistinu na sve - na što vjerniji izgled ilustriranih junaka knjige stvarnim osobama, pa su razrađeni avatari s različitom bojom kose i očiju, različitom duljinom kose, naočalama, bradom, brkovima... Postoji opcija tiskane posvete u knjizi koju naručitelj može sam osmisliti, a koliko se pazilo na detalje govori i podatak da se osim nominativa u knjigama koristi i vokativ dječjeg imena. Osim završnog proizvoda i proces narudžbe personalizirane knjige na web stranici Tvornice snova posebno je zabavno iskustvo, jer korisnik zapravo sukreira knjigu. Takva knjiga uvijek se može besplatno prelistati, no nakon što se kreira knjiga, malo tko može odoljeti da ne naruči i fizički primjerak iste. Prošla nas je godina posebno osvijestila u tom pravcu, pa su mnogi posegnuli za knjigom kao trajnom uspomenom.

Birale su se personalizirane knjige za posebne prigode poput rođenja djeteta ili prvi rođendan, ali i za one 'obične' trenutke kad se mališanima željelo pokazati koliko je život lijep i kako oni mogu biti njegovi junaci. Danas je u ponudi Tvornice snova moguće pronaći personalizirane knjige za djevojčice i dječake, braću i sestre, za blizance. Moguće je naučiti i sva slova abecede kroz priču u kojoj su vaši mališani glavni likovi ili provesti Badnju noć s Djedom Mrazom.

Entuzijazam i energija s kojom stvaraju u Tvornici snova nadmašili su okvire naše zemlje, pa su personalizirane knjige danas dostupne i na njemačkom jeziku (Fabelfeder za njemačko i austrijsko tržište), poljskom jeziku (Magiczne pioro za Poljsku) i srpskom jeziku (Radionica snova za Srbiju).

Svoju personaliziranu priču Tvornica snova nastavit će pričati i kroz nove naslove koji su u pripremi, a obećali su da neće stati dok njihove knjige ne budu dostupne u svakom kutku zemaljske kugle, na svakom meridijanu i svakoj paraleli.

Možda te zanima... Zašto je dobro za dijete da vam je kuća puna knjiga? Školarci

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.