Vrtić Igre za djecu 17. lipnja 2021.

Napokon izlazi nova serija omiljenih dječjih slikovnica 'Mali ljudi, veliki snovi'

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Malo koja serija modernih slikovnica izaziva oduševljenje kao što to čine „Mali ljudi, veliki snovi“, ciklus dječjih knjiga prodanih u preko 4 milijuna primjeraka u svijetu.

Životi istaknutih osoba, od znanstvenika do dizajnera i umjetnika ispričani djeci, ali i odraslima, na jasan, razgovijetan, lagan i živahan način definirani su čudesnom linijom uspjeha. Sve su te slavne ličnosti od najranije dobi bili samo djeca, mali ljudi, s velikim snovima. Nakon što je preveden prvi ciklus super popularnih slikovnica o slavnima poput Coco Chanel, Zahe Hadid, Fride Kahlo, Ade Lovelace, Davida Bowieja i Stephena Hawkinga, u izdanju Školske knjige dolazi nova serija slikovnica „Mali ljudi, veliki snovi“. S autorskim potpisom Španjolke Marie Isabel Sánchez Vegare i uz predivne ilustracije modernih umjetnika ove knjige namijenjene uzrastu starijem od 5 godina, poručuju kako je doista moguće živjeti svoje snove! Novi serijal knjiga „Mali ljudi, veliki snovi“ predstavlja živote Boba Dylana, Brucea Leeja, Jane Austen, Marie Montessori, Amelie Erhart i Audrey Hepburn.

 | Author: Promo Foto: Promo

Priča o Bobu Dylanu je priča o ljubavi prema glazbi koja je otkrivena u očevoj trgovini električnim uređajima. Upravo je ondje prvi put slušao blues i country s radija, a poslije i rock and roll. Nešto kasnije otkrio je folk glazbu te je ubrzo postao glas generacije koja žudi promijeniti svijet. Predivnu priču o jednom od najvećih glazbenika stoljeća ilustrirao je Conrad Roset.

 | Author: Promo Foto: Promo

Kombinacija glume i poznavanje borilačkih vještina bili su presudni za uspjeh dječaka rođenog u San Franciscu, a odraslog u Hong Kongu. Kasnije poznat kao Bruce Lee, dječak je vrlo rano počeo glumiti. Iskoristivši poznavanje borilačkih vještina, Bruce je pisao, režirao i glumio u filmskim hitovima, kao što je filmovi „U zmajevom gnijezdu“, „Veliki gazda“ i „Zmajeva šaka“. Inspirativnu priču o najvećem borcu među glumcima i najvećem glumcu među borcima ilustrirao je Miguel Bustos.

 | Author: Promo Foto: Promo

Mnogobrojna obitelj, točnije sedmero braće i sestra i odrastanje u engleskom selu utjecali su na mladu Jane Austen. Odrasla je pišući, a u svojim je romanima dosjetljivo pripovijedala o životima veleposjedničkih obitelji, na posve drukčiji način nego itko do tada. Zbog tih je romana Jane postala jedna od najomiljenijih britanskih književnica svih vremena čiju je priču o djetinjstvu i odrastanju vješto ilustrirala Katie Wilson.

 | Author: Promo Foto: Promo

Još jedna dama je od najranije dobi spoznala koji san treba slijediti – učenje prirodnih znanosti u školi za dječake Mariju Montessori dovelo da titule prve liječnice u svojoj zemlji koja se specijalizirala za skrb o djeci. Poslije je došla do važnih otkrića koja su potpuno promijenila tijekove tradicionalnog obrazovanja te otvorila škole Montessori diljem svijeta. Priču o znanstvenici i doktorici oslikala je Raquel Martín.

 | Author: Promo Foto: Promo

Da se žene protive normama i tradicionalnoj podjeli poslova na muške i ženske, uz Mariju Montessori pokazala je i Amelia Earhart. Kad je bila djevojčica, maštala je o tome da raširi krila i poleti kao ptica. Kao odrasla žena, postavila je novi ženski svjetski rekord, poletjela je na visinu veću od 4000 metara, preletjela Atlantski i Tihi ocean te se na kraju odvažila na najopasniji pothvat: let oko svijeta. Priču o hrabroj ženi ilustrirala je umjetnica Mariadiamantes.

 | Author: Promo Foto: Promo

Nova serija donosi priču o jednoj i jedinoj Audrey Hepburn. Odrasla u Arnhemu, u Nizozemskoj, prebrodivši nedaće Drugoga svjetskog rata, odlazi u London kako bi postala balerina. No, sudbina je za nju imala malo drugačije planove. Umjesto baletnih predstava, osvojila je filmska platna i kazališne pozornice da bi naposljetku postala jedna od najvećih glumačkih legendi svih vremena. Audrey Hepburn i njezin nepredvidljiv život oslikala je Amaia Arrazola.

 | Author: Promo Foto: Promo

Šest predivnih slikovnica o slavnima i uspješnima potražite u knjižarama i na webshopu Školske knjige i podsjetite se zašto je bitno sanjati!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.