Vrtić Igre za djecu 30. rujna 2016.

Na Eko Limach Festu djeca će reciklirati i oblikovati svijet

eko limach elf festival
Foto: Sanjin Kaštelan
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Prvi dječji festival koji slavi ekologiju i kreativnost održat će u subotu, 8. listopada, od 10 do 18 sati u parku Maksimir u blizini velike pozornice. Čitav dan bit će prepun besplatnih sadržaja

Eko Limach Fest (ELF) je prvi pravi dječji eko festival na otvorenom namijenjen djeci od 3 do 12 godina i njihovim roditeljima, a održat će u subotu, 8. listopada 2016, od 10 do 18 sati u parku Maksimir u blizini velike pozornice. ELF je koncipiran kao cjelodnevna platforma za inspiraciju i edukaciju novih naraštaja koji su nositelji održivog razvoja svoje zajednice te promociju i povezivanje individualaca, brendova i civilnih društava kao stvaratelja vrijednosti.

Vizija festivala je održiva zajednica koja brine za svoje članove i savjesno se odnosi prema svom ekosustavu. Limachi će zajedno sa svojim roditeljima interaktivno sudjelovati u programu, učiti o održivom razvoju, važnosti očuvanja prirode i okoliša, zdravog života, kao i zdravih prehrambenih i sportskih navika. Ulaz je na festival slobodan jer kako organizatorice ističu, edukacija 21. stoljeća ne bi trebala biti privilegija već svima dostupna. Čitav dan prepun besplatnih sadržaja omogućen je uz pomoć brojnih pokrovitelja i prijatelja festivala.

Eko limach elf festival | Author: Sanjin Kaštelan Foto: Sanjin Kaštelan

Posjetitelje tako očekuju zanimljive interaktivne radionice, poput radionice vrtlarenja i kompostiranja #EkoVrt u suradnji sa Maricom Vrtlaricom, izrade prirodne kozmetike #BeautyRoom, izrade zdravih i slasnih užina #CoolFood, znanstveno-eksperimentalnih radionica #Genius u suradnji sa Rimac automobili i Robokacija, #Znastvenika2 u izvedbi redatelja Mire Čabraje te geološke #EkoEko radionice u suradnji sa Zemljinom slikovnicom. Također, limachi će razvijati svoje vještine kreativnosti i rješavanja problema na kreativnoj radionici #EkoVrtić u suradnji sa dječjim vrtićem Iskrica iz Zagreba, na radionici uzimanja otisaka i istraživanja tekstura iz prirode #PlayDoh koju je omogućila tvrtka AWT International, radionici ručnog uveza knjige #MagicBook, mozaika od plastičnih čepova #smART i kolaža #jUHU koju je omogućio UHU Hrvatska.

Eko limache čekaju još brojne druge radionice na kojima će steći nova saznanja te korisne i zdrave navike. Na radionici #Štedomat koju je omogućila Raiffeisen banka učit će se o vidljivoj i nevidljivoj štednji, kao jednoj od važnih pretpostavki održivosti. Radionica #ZubićVila poučit će limache o važnosti oralne higijene uz pomoć stručnjaka iz Curaproxa. Na radionici #ZOO u suradnji sa Zoološkim vrtom grada Zagreba zavirit će se u čudesni svijet kukaca. Budući da višejezičnost pridonosi povećanju kapaciteta mozga jedna kreativno-edukativna radionica održat će se u potpunosti na engleskom jeziku, a donosi je škola Helen Doron English. Kako bi repertoar bio potpun nedostaje samo prstohvat glazbe, a zato će na radionici #EkoGlas u suradnji sa Rock Akademijom iz Zagreba limachi odmjeriti svoje vokalne snage dok će na radionici #Ritam uz pomoć benda Tribal Jam Orchestra prepoznavati i otkrivati ritam u sebi i oko sebe.

eko limach elf festival | Author: Sanjin Kaštelan Foto: Sanjin Kaštelan

Sve posjetitelje očekuje i odlična zabava u sklopu jedinstvene, pametne igraonice - Mozgaonice, a eko limachi će moći uživati i u face paintingu u izvedbi Body art by Tanya.

Specijalni gost Eko Limach Fest-a, je DJ Dr. Smeđi Šećer koji će u poslijepodnevnim satima upriličiti vrhunsku atmosferu reciklirajući miksete dosad neotkrivenih glazbenih brojeva.

Na Velikoj pozornici sve posjetitelje očekuje i bogat glazbeno-scenski program. Bit će izvedena edukativno-zabavno-znanstvena predstava "Ti i Ja - znanstvenika dva" mladog redatelja Mire Čabraje. Svojim nastupom eko limache će razveseliti i dječji zborovi Kikići, Pahuljice i Bajka.

Od sportskog sadržaja bit će tu nogomet, taekwondo klub Pantera Zagreb, softball klub Span, šahovski klub HAŠK Mladost, ples na svili u organizaciji Traumatic Arts te jedinstven Gym&Fun program u produkciji sportskog kolektiva Sport Educe.

Na ELF-u će se 2. listopada po prvi puta obilježiti Dan dobrih djela (DDD) kroz simbolično prikupljanje donacija dobrih želja i dobrih djela u suradnji sa udrugom Kruh Za Poslije - Portal Dobrote.

U slučaju kiše festival se odgađa.

Sve novosti o programu, izvođačima i radionicama možete pronaći na stranici Eko Limach Fest te na Facebook stranici

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.