Vrtić Igre za djecu 07. lipnja 2016.

5 načina za usmjeravanje dječje energije u učinkovite stvari

djeca
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Trenutak kada se beba pretvara u malo dijete koje može hodati i trčati uokolo jest trenutak kada se i vaš život mijenja. Mala djeca su otkrila radost hodanja i žele sve istražiti

Igranje na otvorenom

Aktivna djeca obično oštete puno kućanskih stvari kod kuće. Stoga je za njih bolje da troše svoju energiju vani. Dopustite im da se igraju vani pod nadzorom odrasle osobe.

Umjetnost i obrt

Većina roditelja kaže kako je vrlo teško postići da aktivna djeca sjede na jednom mjestu. Jedan od načina da to postignete jest kroz umjetnost i obrt. Ako vaše dijete ima smisla za umjetnost, dajte mu glinu, boje i obrtni materijal. Stvaranje nečega je jedna od najboljih aktivnosti za djecu punu energije. Oni neće trošiti fizičku energiju, ali njihov um ima težak posao.

Plesne škole

U današnje vrijeme postoje plesne škole i za malu djecu od dvije godine pa nadalje. Dakle, ako smatrate da se vaša mala djevojčica kreće graciozno, nju odvedite u plesnu školu. Ples će poboljšati držanje i fleksibilnost vašeg djeteta.

Sport

Sport je jedan od najučinkovitijih aktivnosti za malu aktivnu djecu. Mala djeca vole plivati. Pustite ih da veslaju u plitkom bazenu. Uvijek se pobrinite da im nabavite odgovarajuću zaštitnu opremu.

Fizičke vježbe

Fizičke vježbe su odličan način iskorištavanja energije. Možete vašu djecu upisati u neki klub, u kojem će oni naučiti biti timski igrači. Osim toga, fizičke vježbe će oblikovati njihovo tijelo i vaše dijete će se pravilno razvijati.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.