Vrtić Igre za djecu 07. travnja 2024.

Kako bi izgledao bonton da ga pišu djeca? Pročitaj 19 urnebesnih pravila...

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

19 pravila po kojima žive mališani i kojima izluđuju svoje roditelje. Nasmijat ćeš se do suza, garantiramo!

Mališani su zakon za sebe i za njih vrijede njihova genijalna pravila. Da klinci napišu vlastitu knjigu bontona ovih bi se 20 pravila svakako pronašla u njoj.

1. Odraslu osobu koja spava mora se probuditi u bilo koje doba i noći iz bilo kojeg razloga.

2. Ako trebate otići na zahod, glasno recite svoju namjeru i recite svima oko sebe što planirate učiniti nakon što uđete tamo. To je osobito bitno ako ste na mirnom mjestu poput knjižnice, banke ili bolnice. 

3. Rano jutro je za glasne zvukove, cviljenje i lupanje stvari. Također je dobro vrijeme da uključiš igračku ili šalicu koju si dobilo za Božić; onu koja pjeva banalne pjesme o oblicima i brojevima doista iritantnim veselim glasom. Pojačajte ju i iznova pritisnite isti gumb.

4. Novoj hrani se mora pristupiti s oprezom. Vaša će vas majka vjerojatno htjeti otrovati, pa ako vam ponudi nešto zeleno za što tvrdi da je ‘dobro za vas’, ni u kojem slučaju ne dopustite da vam dodirne usta.

5. Kad vam netko novi dođe u kuću, uvijek mu morate pokazati sve što se nalazi u vašoj spavaćoj sobi. Ako neće ući u vašu spavaću sobu, iznesite sve svoje najbanalnije stvari - uključujući čep od boce koji ste tog jutra pronašli u vrtu - i stavite im sve u krilo dok pokušavaju razgovarati s mamom.

6. Ako zazvoni telefon, podignite ga i ne govorite ništa. Samo udahnite, a zatim ispustite telefon i odšetajte.

7. Pravilo je isto za telefoniranje odraslim prijateljima i rođacima: nemojte ništa govoriti, samo pet minuta dišite u slušalicu, spustite telefon i odšetajte bez objašnjenja. I da budemo jasni, nemojte spustiti slušalicu, samo ostavite liniju otvorenom kako biste mogli čuti zbunjeni glas kako govori: „Halo? Zdravo?"

Možda te zanima... Tata sastavio urnebesnu listu poslova za dvogodišnjake i trogodišnjake Vrtić

8. Sjesti za stol za večeru nije obavezno. Možete i trebate lutati po kući s hranom; po potrebi uđite u kupaonicu, podijelite malo sa psom, a nešto ostavite u sobi za kasnije.

9. Ako pojedete nešto što vam se ne sviđa, pljunite to u ruku najbližoj odrasloj osobi.

10. Ako trebate povraćati, pobrinite se da povraćate negdje po maminoj odjeći. Ako nije u blizini, potražite je kako biste to mogli postići.

11. Cipele su također neobavezne, pogotovo kad ulazite u automobil da biste išli na dugo putovanje. Ako je mama poduzela mjere predostrožnosti stavljajući vam ih na noge, pričekajte dok ne pogleda i skinite ih prije nego što uđete u automobil. Na taj način, kad stignete na odredište nakon pet sati, možete reći: "Nemam cipela!" i uništiti svima praznik.

12. Nakon što ste shvatili značenje i snagu riječi ‘ne’, morate je stalno izgovarati.

13. Svi daljinski upravljači televizora uvijek moraju biti skriveni negdje gdje ih odrasli neće naći. To je težak zadatak za modernu malu djecu jer se ponekad može sakriti do četiri ili pet daljinskih upravljača. Težak je to posao, ali netko to mora učiniti.

14. Kad mama razgovara na telefon, morate joj privući pažnju. Ako ne možete privući njezinu pažnju, nužno je da počnete stvarati veliku buku lupajući po nečemu. Ako to ne uspije, padnite i udarite glavom o nešto.

Mama kuha beba Možda te zanima... Smiješna strana roditeljstva: 10 situacija koje se neprestano ponavljaju! Roditelji

15. Uvijek govorite istinu, pogotovo kada su u pitanju dlake na bradi bake Marije ili veće grudi ujaka Petra. Postavite puno pitanja o njima vrlo glasno. Kad se svi odrasli pretvaraju da vas ne čuju, ustrajte dok ne dobijete odgovore.

16. Ako su mama ili tata na zahodu, samo uđite i počnite razgovarati s njima. Nemojte kucati i kad jednom uđete, odbijte odlazak dok ne zaključe posao. Pitajte puno pitanja, a ako imate vremena, otpjevajte pjesmu ni o čemu.

17. Red za naplatu u supermarketu idealno je mjesto za bijes, iznenadni poriv za odlaskom na WC ili (ako su još uvijek u pelenama) intenzivnu sesiju 'podupiranja i guranja'.

18. Kada ste zakopčani u autosjedalici, upotrijebite "ukočeni manevar" tako da sigurnosni pojas ne možete kliknuti oko tijela. To je posebno važno ako kasnite i morate negdje biti što prije. 

19. Prilikom kihanja i kašljanja napravite nered i pobrinite se da zaslinite sve osobe koje su u blizini. Ne zaboravite to napraviti najglasnije što možete.

temper tantrum plač Možda te zanima... Najluđe stvari zbog kojih djeca 'polude' Vrtić

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.