Vrtić Igre za djecu 16. rujna 2014.

Glasujte za vrtić koji treba preuređenje!

natječaj vrtić
Foto: missMAMA
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Među prijavljenima smo odabrali šest vrtića za koje možete glasovati i pomoći jednom od njih da dobije "makeover" u izvedbi Peveca i JUB-a, a djetetu čiji su roditelji prijavili pobjednički vrtić osigurati bicikl i titulu vrtićkog junaka

U akciji pod imenom 'Dječji svijet u šarenim bojama', koju Klokanica provodi u suradnji s tvrtkama Pevec i JUB, od 1. do 15. rujna primali smo prijave za preuređenje vrtića na području Grada Zagreba. Žiri u kojem su bili glumica Doris Pinčić, umjetnik Boris Hrepić Hrepa i dizajnerica interijera Mirjana Mikulec, odbrao je šest prijava koje su ušle u uži izbor, a konačnu odluku o tome koji će vrtić dobiti "makeover" donose čitatelji Klokanice. 

Glasovati možete ovdje!

Glasovanje čitatelja trajat će do 23. rujna i vrtić s najviše glasova osvojit će "makeover", a posebna nagrada: bicikl kojeg je osigurao Pevec ide mališanu čiji su roditelji prijavili pobjednički vrtić, koji uz to dobiva i titulu vrtićkog junaka. U akciji uređenja vrtićkih površina sudjelovat će i kreativni tim Pimp by Pump, a s djecom će se družiti i igrati i Doris Pinčić i Boris Hrepić Hrepa. Pročitajte detaljna pravila natječaja!

Pored fotografija vrtića, koje možete vidjeti na stranici gdje se odvija glasovanje, roditelji su nam prilikom slanja prijave trebali poslati i objašnjenje zašto bi JUB trebao osvježiti izgled baš tog vrtića. Pročitajte koji su to razlozi za šest vrtića iz užeg izbora:

Dječji vrtić Milana Sachsa

Prijavila mama Krasanka, čiji sinovi Toma (4) i Niko (3) idu u ovaj vrtić

Dječji vrtić Milana Sachsa veselo je mjesto puno smijeha i igre, a šarene boje dodatno bi uljepšale svakodnevni boravak djece i njihovih teta. Naš Toma (4 i pol godine) kaže: "Vrtić bi trebao biti šaren kao duga - najviše roze za cure i plave za dječake", a njegov prijatelj Patrik (4 i pol godine): "Mislim da bi vrtić trebalo obojati u zeleno da bude kao šuma i crveno kao kućica za kozliće". U isti vrtić ide i Tomin mlađi brat Niko, koji je tek navršio tri godine i on poručuje: "Ja bih da je vrtić šaren kao da je Božić, jer za Božić smo svi veseli i sretni!"

Dječji vrtić Trnoružica

Prijavila mama Ružica, čiji Silvije Leo (3) ide u ovaj vrtić 

Mali vrtić, velika bajka, o čem je sanjala svaka majka.
Tete naše prava su fora, bez njih bi bila noćna mora.
Malo nam treba, moram vam reći, da naš vrtić bude još ljepši.
Stričeki, tete, pažnju ovamo, pomozite nama da odrastamo tamo.
Veliko hvala, svima na svemu, neka naš vrtić bude u odabiru.

Djecji vrtic Trnoružica je uz pomoć roditelja, teta, stručnog tima vrtića i sponzora, u akcijama gdje su sudjelovali svi roditelji i zaposlenici pomalo uređivao prostor, a vaša pomoć bi nas dovela do cilja. 

Dječji vrtić Vrbik, područni objekt Poljane

Prijavila mama Nataša, čija Jana (6) ide u ovaj vrtić

Prošle zime smo poslali ravnateljici našeg vrtića fotografije igrališta uz molbu da se saniraju postojeća oštećenja. Nešto sitno je popravljeno. Na žalost, naše igralište je i dalje opasno za djecu. Ne treba puno, malo boje, malo anti-trauma podloga i malo šindre. Betonske okvire pješčanika bi trebalo obložiti daskama - tu stradaju nožice, na sreću nije ni jedna glavica još. Na mjestu gdje su nekad bile ljuljačke, vire betonski temelji sprava - taj dio bi bilo dobro prekriti anti-trauma podlogama, pa ćemo dalje izmisliti neke penjalice od užadi ili nešto slično. Postojeće sprave je potrebno samo malo urediti. Da ne duljim, u prilogu su fotografije vrtića iz ožujka ove godine. Do danas se ništa nije promijenilo. Lijep pozdrav u nadi da ćete nam pomoći.

Dječji vrtić Zapruđe

Prijavila mama Jelena, čija Lola (2) ide u ovaj vrtić

Zato što bi moja jasličarka Lola još više uživala u svom drugom domu. A na taj način bi usrećili još preko 500 djece i preko 50 zaposlenih, u vrtiću koji radi još od 1973.!

DV BAJKA - podružnica Humska 1

Prijavila mama Marina, čija Ema (4) ide u ovaj vrtić

DV Bajka u Humskoj 1 treba preuređenje jer kada je naša djevojčica Ema upisana, došli smo za vikend posjetiti vrtić i kad sam vidjela kako izgleda jedva sam skrivala suze od Eme i sina i muža. Naravno, bila sam ljuta na "odgovorne" i tužna jer će morati biti u takvom vrtiću koji je sramotno zapušten. Ono što je pozitivno je da vrtić ima predivan park koji je velik dovoljno da ne smeta buka iz prometne Zagorske ulice. No ono što je tužno je da su sprave u parkiću derutne. Ema je samo tužno rekla "Mama skinuli su sve ljulje." Dvorište ima potencijala, prirodno drveće i hladovinu, ali su sprave u lošem stanju ili ih niti nema, tj. ostali su samo ostatci (npr. držač za ljuljačku, tobogan koji je opasan za djecu, a od poznanice se mala ozljedila i krvarila). Ako ima dovoljno novaca, neke tende na terasi vrtića su u derutnom stanju, samo što ne padnu na djecu. Ako ne, bit ćemo presretni s obnovljenim spravama u dvorištu. Unutrašnjost vrtića isto može biti osviježena svakom pa i najmanjom intervencijom.

Dječji vrtić Radost područni objekt

Prijavila mama Maja, čiji Lovro (2,5) ide u ovaj vrtić

Prijavljenom vrtiću potrebno je uređenje jer neke prostorije izgledaju kao da su se zadnji puta uređivale i krečile prije 20 godina. Namještaj, parket, WC-i i stolarija, unutarnja i vanjska, u vrtiću su dotrajali i izgledaju kao onda kada sam ja išla u vrtić prije 25 godina. Dobili smo informaciju kako je grad trebao urediti isti vrtić do 1.9. ali je u zadnji tren poslao odbijenicu jer vjerojatno nemaju novaca da ga dovedu u koliko toliko dobro stanje, kao što je i središnji vrtić koji je prekrasan i nalazi se u Ljubijskoj ulici. U istom vrtiću na adresi Hrvatskog proljeća djeca nemaju dvorište, već terasu popločenu pločicama, na kojoj nema niti pješčanika, a kamo li ljuljačka ili tobogan... Žalosno je da u 21. stoljeću mi kao roditelji moramo pisati i moliti i kumiti kako bi prostor u kojem naša djeca provedu većinu dana izgledao i bio u koliko toliko pristojnom stanju. Nažalost trenutno nemam niti jednu sliku vrtića već samo ulazna vrata sa ulice, koja su me asocirala kao da idem u podrum ili na tavan, a ne u dječji vrtić. I još samo za kraj, željela bih reći kako se grupa moga sina zove Kamenčići, kako je i sama teta rekla, da je to odmah asocijacija na sam vrtić koji izgleda kao da smo u kamenom dobu.

Glasovati možete ovdje!

Više o akciji pročitajte ovdje!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.