Vrtić Igre za djecu 23. listopada 2023.

8 stvari koje trebaš znati o djetetu rođenom u znaku Škorpiona

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ako se tvoj mališan rodio između 23. listopada i 22. studenog, ili ako se tek treba roditi u navedenom periodu, tada je on u horoskopskome znaku škorpion - znak poznat po intenzivnim emocijama, tajnama, ali i odanosti

1. Jako su tajanstveni

Škorpioni drže sve u sebi. Oni žude za privatnošću i trebaju imati vrijeme za sebe. No, iako vole i cijene svoju samoću i tajnovitost, veoma su intuitivni i svjesni su kada nešto nije u redu. Oni će otkrivati sve obiteljske tajne i ostalo što pokušavaš sakriti od njihova pogleda.

 | Author: Guliver Foto: Guliver

2. Jako su osjećajni

Iako se možda čine hladnima i sabranima, unutar tvojega djeteta vjerojatno se kreće emocionalni vrtuljak. Tvoj posao je navesti ga da dijeli te osjećaje, razgovara o njima i kaže ukoliko ga nešto uznemiruje. Pošto je škorpion strastveni znak, djeca škorpioni mogu biti ekstremna u svojim emocijama - od sakrivanja i "tihog tretmana" u nekoliko sekundi mogu doći do gušenja od smijeha.

3. Važno je da ga podržavaš

Škorpioni su snažni i hrabri i ne vole priznati kada ih je strah. No, iako mogu biti odvažni i oni imaju mnogo strahova i nesigurnosti pa upravo od tebe trebaju povremeni znak da je sve u redu. Zagrljaj ili neki drugi znak naklonosti daleko će dogurati iako će ih ponekad smatrati pretjeranima i "ne cool" pogotovo kada su u društvu s više vršnjaka.

Možda te zanima... Kako se igra vaše dijete? Ovan je energičan, a Škorpion je mala petarda Vrtić

4. Misterija, misterija, misterija

Poput životinje škorpiona, ljudi koji su rođeni u tom horoskopskom znaku također vole mrak i sakrivanje. Tvoj mališan zasigurno će voljeti igru sakrivača i ostale igre koje mu omogućuju nestajanje. Također, veoma su zainteresirani za bilo što što ima veze s misterijom i magijom. Najbolji poklon za njega možda je detektivski set - šešir, odijelo i povećalo.

5. Imaju veoma jaku volju

Već od rođenja, tvoja beba će svojim nepokolebljivim pogledom i bezgraničnom energijom nadvladati tebe, ali i ostale. Ono će gurati granice, zaobilaziti pravila u igri i biti veoma natjecateljski raspoloženo. Zbog toga, važno je da u odgoju budeš čvrsta, ali i nježna.

 | Author: Guliver Foto: Guliver

6. Intenzivni su

Osobe rođene pod ovim znakom skloni su biti introverti. Izuzetno su lojalni svojim bliskim prijateljima i prema obitelji. Ponekad se zbog toga djeca škorpioni mogu činiti bezobraznima, ravnodušnima ili čak i okrutnima, pogotovo prema drugoj djeci, slabijoj od njih samih. Zbog toga, važno je da svoje dijete naučiš poštovanju općenito, ali i poštovanju tuđih osjećaja.

7. Mogu biti posesivni

Mališani rođeni u znaku škorpiona često imaju poteškoće s dijeljenjem igračaka i grickalica s vršnjacima. Pohvalite ga kada primjetiš da je velikodušan i dijeli stvari s braćom i sestrama ili prijateljima. Također, budi spremna i na puno razgovora "jedan-na-jedan" sa svojim malim škorpionom jer ispadi ljubomore i posesivnosti s vremenom sem ogu pojaviti.

Možda te zanima... Kakva je vaša beba prema horoskopskom znaku? Beba
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Miya

    Da li ste ikada pisali o djeci koja su rođena kao jednojajčani blizanci. Kao što su od moje krizmana kume djeca rođena. Oni su rođeni 10.11.2003. Oboje su Škorpioni. Ali su rođeni kao jednojajčani blizanci. Da li ste pisali kad o takvoj djeci? 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.