Vrtić Dijete u vrtiću 28. listopada 2022.

Mama želi trogodišnje dijete slati s mobitelom u vrtić. Umjesto podrške koju je očekivala, naišla je na kritike

Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Zabrinuta mama želi poslati dijete u vrtić s mobitelom kako bi je mogla nazvati. Umjesto podrške koju je očekivala, naišla je na kritike

Jedna mama podijelila je na Redditu svoju zabrinutost zbog toga što svoje trogodišnje dijete ne može poslati u vrtić s mobitelom.  Ali umjesto podrške koju je očekivala, naišla je na kritike. 

U objavi je napisala: "Osjećam se čudno jer me moja trogodišnjakinja ne može kontaktirati dok je u vrtiću. Jako sam tjeskobna. Što ako je netko dočeka dok je na WC-u? U ovom vrtiću s djecom ne idu odrasli, već druga djeca. Ovo je javni Montessori vrtić pa sam malo sigurnija, ali ipak mi nije svejedno" te je upitala druge roditelje u kojoj dobi su počeli slati djecu s mobitelima u vrtić ili školu, prenosi The Sun.

Možda te zanima... Djeca i ekrani: Je li vrijeme za digitalni detoks? Vrtić

"Što bi trogodišnje dijete radilo s mobitelom u vrtiću? Moglo bi ti jedino slati slike poda", napisala je jedna osoba, koja kaže da je mobitel u tako ranoj dobi nepotreban djeci.

"Ako ste toliko zabrinuti oko toga s kime će vaše dijete ići na zahod, možda Montessori nije tip programa za vas. Cijela filozofija se usredotočuje na promicanje neovisnosti i samopouzdanja kod djece kako bi sama mogla točiti vodu, rezati hranu, koristiti zahod, i tako dalje", napisala druga.

"Tri godine je premalo za mobitel, ali postoje satovi putem kojih dijete može uspostaviti hitni kontakt s mamom ili tatom. Možda vas to umiri, ali ipak mislim da je bolje da se dijete navikne da niste uvijek tu i da se osamostali", objasnila je treća.

Možda te zanima... Mnogi roditelji umiruju dijete mobitelom, evo zašto je to opasno Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.