23. ožujka 2015.

Vrijedna donacija Dječjoj bolnici Srebrnjak

bolnica srebrnjak blitz teddy guardian
Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Zahvaljujući tvrtki Blitz film i video distribucija te Blitz-CineStar Dječja bolnica Srebrnjak prva je zagrebačka zdravstvena ustanova koja u svom radu koristi pametnog medvjedića Teddy the Guardiana

Dječja bolnica Srebrnjak prva je zagrebačka zdravstvena ustanova koja u svom radu koristi pametnog medvjedića Teddy the Guardiana zahvaljujući donaciji tvrtki Blitz film i video distribucija te Blitz-CineStar koja je uručena ravnatelju dr. Bori Nogalu, a koja osim ovog jedinstve­nog medicinskog pomagala uključuje i vrijednu opremu te nužne potrepšti­ne. Povodom primopredaje donacije izvršni direktor i član Uprave tvrtke Blitz-Cinestar Damir Milinić je izjavio: "Neizmjerno me raduje što su up­ravo tvrtke Blitz film i video distribucija te Blitz-CineStar malenim pacijenti­ma diljem Hrvatske te Bosne i Hercegovine omogućile ugodnije i manje stresno liječenje u bolnicama, a njihovim liječnicima i medicinskim sestrama barem malo olakšale svakodnevno obavljanje posla. Ovu donaciju ne bi bilo moguće realizirati da nije bilo naših vjernih posjetitelja u 12 gradova te im se ovim putem zahvaljujem, kao i našim partnerima koji su prepoznali naš rad i trud te nas podržali u zajedničkoj akciji Svi za medu. Pametne medvje­diće, ali i brojnu vrijednu opremu te nužne potrepštine osigurali smo ovaj puta za 12 bolnica, a Blitz-CineStar u budućnosti će nastojati još više poma­gati lokalnim zajednicama, kao i pojedincima, kada god nam se za to ukaže prilika."

bolnica srebrnjak teddy guardian | Author: Promo Foto: Promo

Dr. Nogalo je na donaciji koju je uručila direktorica marketinga tvrtke Blitz-CineStara Saša Kesić zahvalio u ime svojeg osoblja i svojih pacijenata dok je u ime svih građana to učinila voditeljica Odsjeka za promicanje zdrav­lja Grada Zagreba dr. Ivana Pajić Portolan koja je svojim dolaskom do­datno uveličala ovo svečano događanje. Ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak istaknuo je kako će im pametni medvjedić biti od velike pomoći posebno kod liječenja mališana koji imaju astmu budući da je kod njih vrlo važno stalno pratiti zasićenost krvi kisikom.  

Specijalni zaštitnik malenih pacijenata na Srebrnjaku tako je od sada bijeli medo po imenu Jonathan koji, osim što im uljepšava bolesničke dane, daje liječnicima važne informacije o stanju djeteta očitavajući njegovu tjelesnu temperaturu, broj otkucaja srca i zasićenost krvi kisikom. Osim njega bolni­ca je primila i brojnu drugu vrijednu opremu te nužne potrepštine koje su osigurane zajedničkom akcijom Blitz-CineStara i Blitz film i video dis­tribucije pod nazivom "Svi za medu" u kojoj su sudjelovali i posjetitelji te partneri vodećeg kinolanca u regiji.

srebrnjak blitz teddy guardian | Author: Promo Foto: Promo

Akcija je trajala od 18. prosinca 2014. do 31. siječnja 2015., tijekom kojih je prikupljeno 141 886 kn i 1927 KM, dok je vrijednost poklona partnera akcije, tvrtki Podravka, SimBex, Hrvatski Telekom d.d., TechnoMarket i Eksa grupa, preko 100 000 kn. Od svakog prodanog menija MEDO ZA MEDU odvajalo se 5 kuna/ 1 KM, a od svake prodane ulaznice za film Medvjedić Paddington po 1 kuna/ 25 fe­ninga. Nesebičnom podrškom posjetitelja CineStara u 10 hrvatskih i 2 bosansko-hercegovačka grada prikupljeno je više novca nego što je bilo potrebno za 12 Teddyja, stoga je višak sredstava utrošen sukladno pot­rebama bolnica, a prema napucima koje su organizatori akcije dobili direk­tno od samih zdravstvenih ustanova.

Bolnica su tako dobile pametne medvjediće te nužno potrebnu opremu: pre­gledni ležaj, oksimetar, digitalne tlakomjere, balone za reanimaciju, ovlaži­vače zraka, babyhaler komplet, male stolove i stolice, televizore, inhalatore, kadu za pranje bolesnika, digitalne vage za djecu, fotozaštitne maske za oči, PC i pisač za holter uređaj/EKG, uljne radijatore i naslonjače na razvla­čenje. Blitz-CineStar i Blitz film i video distribucija bolnicama su poklo­nili i uljepšavanje zidova veselim tapetama s likovima iz crtića, DVD playere te po 25 animiranih i dječjih filmova. Nakon 10 hrvatskih bolnica, donacije će uskoro primiti i bolnice u Mostaru i Bihaću.    

Bolnice uključene u akciju:

Zagreb: Dječja bolnica Srebrnjak
Varaždin: Opća bolnica Varaždin—Odjel za pedijatriju
Osijek: Klinički bolnički centar Osijek— Klinika za pedijatriju
Slavonski Brod: Opća bolnica "Josip Benčević" - Odjel za pedijat­riju
Vukovar: Opća bolnica Vukovar - Odjel za pedijatriju
Rijeka: Dječja bolinica Kantrida
Zadar: Opća bolnica Zadar- Odjel pedijatrije
Šibenik: Opća bolnica Šibenik– Odjel pedijatrije
Split: Klinička bolnica Split, Klinika za dječje bolesti
Dubrovnik: Opća bolnica Dubrovnik - Odjel pedijatrije
Mostar: Sveučilišna klinička bolnica Mostar-Odjel za dječje bolesti
Bihać: Kantonalna bolnica Dr. Irfan Ljubijankić

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • kiki46

    Imaju sve mogućnosti za lječenje djece, ali im je osoblje (svaka čast pojedincima) "razvodnjeno" (termin kojim se poslužila naša pedijatrica). Dijete vodim na redovne kontrole od prve godine života. Od 12./2013. mala neprekidno kašlje, a oni naprave samo spirometriju, koju dijete od 5 godina ne može ispravno izvesti., te ju doktor posluša i kaže "dijete ima predispozicije, da bude alregičar, ali to nije). Svaki put je pregledava drugi liječnik. na zadnjem pregledu doktor joj je dao Singulair s napomenom "ako joj pomogne onda je alergična, a ako ne, onda ne znaju što se dešava.Mala je od Singulaira počela povračati. Klinička slika pokazuje da je dijete alergično, ali alergo testovi su negativni.Prije 2 tjedna pedica joj je dala Flixotide, jer nije više mogla gledati kako se dijete muči. I od tada mala ne kašlje, ne šmrca i ne povraća puna dva tjedna. Eto vam stručnosti na Srebrnjaku.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.