07. srpnja 2014.

Upišite se u Registar darivatelja matičnih stanica!

darivanje krvi
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Zaklada Ana Rukavina uz pomoć obitelji šesnaestogodišnje Paule Bičanić koja se liječi od leukemije organizira akciju upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica

Akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, zadnja prije ljetne stanke, održat će se u Zagrebu, I. gimnazija (Avenija Dubrovnik 36) u četvrtak, 10. srpnja od 15 do 17 sati.

Zaklada Ana Rukavina akciju organizira uz pomoć obitelji šesnaestogodišnje Paule Bičanić koja se liječi od leukemije, oca Mladena, majke Jelene i sestre Ive. Osim pomoći obitelji u organizaciji, velika pomoć dolazi i od Pauline škole, I. gimnazije u Zagrebu, volontera i prijatelja obitelji. Pauli je za daljnje liječenje potrebna transplantacija koštane srži te je trenutno u potrazi za odgovarajućim nesrodnim darivateljem. Zato joj je potrebna vaša pomoć - dođite, upišite se u Registar te povećajte šanse za izliječenje svim oboljelima od leukemije, limfoma i ostalih teških oštećenja koštane srži i naravno, hrabroj mladoj Pauli.

Za sve vas koji ne stignete na ovu akciju upisa u Registar, upis je moguć u KBC-u Zagreb (Rebro), Zavod za tipizaciju tkiva (zelena zgrada, suteren, soba br. 9) svakim radnim danom od 8 do 14 sati te u transfuzijskim centrima u sljedećim gradovima: http://www.zaklada-ana-rukavina.hr/content/hr/institucije/transfuzijski_centri.aspx

U Registar se mogu upisati sve zdrave osobe od 18 do 40 godina starosti, tako da popune pristupnicu i zdravstveni upitnik te daju uzorak krvi za HLA tipizaciju (postupak utvrđivanja antigena tkivne snošljivosti), a već ranije upisani potencijalni darivatelji ne trebaju ponavljati upis.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.