Trudnoća Trudnica 05. lipnja 2017.

Za trudnice od 13. tjedna trudnoće nadalje

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Prehrambene potrebe žena mijenjaju se u trudnoći. Zato je tvrtka Bayer razvila dodatak prehrani Elebaby koji je posebno prilagođen potrebama trudnica u drugom i trećem tromjesečju trudnoće

Od 13. tjedna trudnoće potrebe trudnica za omega-3 masnim kiselinama povećavaju se jer tada počinje razvoj mozga i očiju.

Osim omega-3 masnih kiselina važni su i drugi mikronutrijenti. Elebaby ima posebnu formulu koja sadrži ukupno 18 vitamina i minerala te 200 mg omega-3 masne kiseline. Također, sadrži i poseban oblik folne kiseline Metafolin® . Biološka iskoristivost folne kiseline u tom obliku je povećana i kao takva ima optimalan utjecaj na razvoj majčinog tkiva tijekom trudnoće. 

Kako omega-3 masna kiselina koristi

Unos omega-3 masne kiseline preko majke doprinosi razvoju mozga i očiju još nerođenog djeteta. Koristan se učinak postiže ako se osim uobičajenog preporučenog dnevnog unosa od 250 mg omega-3 masne kiseline dodatno unese još 200 mg, koliko sadrži jedna kapsula dodatka prehrani Elebaby.

Visokokvalitetna omega-3 masna kiselina

Elebaby s omega-3 masnim kiselinama trudnici u drugom i trećem tromjesečju trudnoće osigurava esencijalne mikronutrijente visoke kvalitete. Izvor omega-3 masnih kiselina je riblje ulje MEG-3® proizvedeno u skladu s najvišim standardima kvalitete i pročišćenosti. 

Jedna kapsula na dan

Vitamini i minerali imaju važnu ulogu tijekom trudnoće. Važni su za rast ploda, tkiva i diferencijaciju stanica. Potrebni su za djelovanje imunološkog sustava i za zdrave kosti. Kako bi buduća majka i njeno još nerođeno dijete dobivali sve potrebne esencijalne mikronutrijente, preporučuje se uzimanje jedne kapsule dodatka prehrani Elebaby na dan, tijekom obroka. Kapsula nema neugodan okus po ribama.

 | Author: Promo Foto: Promo Utjecaj mikronutrijenata na razvoj ploda

Omega-3 masne kiseline potiču razvoj očiju i mozga djeteta.

Rast tkiva i diferencijacija stanica

Folna kiselina doprinosi razvoju majčinog tkiva tijekom trudnoće i ima ulogu u dijeljenju stanica. Željezo i vitamini B6 i B12 imaju ulogu u tvorbi crvenih krvnih stanica.

Imunološki sustav 

Vitamini A, B6, B12, C, D i folna kiselina te bakar, željezo i selen imaju ulogu u djelovanju imunološkog sustava.

Zdravlje kostiju

Vitamin C ima ulogu u stvaranju kolagena, što je važno za zdrave kosti. Vitamin D pomaže u čuvanju čvrstih i zdravih kostiju.

Metafolin® je registrirana robna marka tvrtke Merck KgaA, Darmstadt, Njemačka. MEG-3® je robna marka tvrtke DSM

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.