Trudnoća Trudnica 20. srpnja 2018.

Savjeti za sigurno putovanje tijekom trudnoće

trudnica putovanje
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Najbolje vrijeme za odlazak na put je drugo tromjesečje trudnoće, kada bi jutarnja mučnina trebala biti iza vas

Stručnjaci se slažu da je u redu otići na kraći put dok je beba još u trbuhu. Ipak, nekoliko stvari bi trebali imati u vidu ako se spremate na putovanje tijekom trudnoće. Najbolje razdoblje za odlazak na put je drugo tromjesečje trudnoće, kada bi jutarnja mučnina trebala biti iza vas, a trbuh vam nije prevelik da bi vam bilo neudobno.

Možda te zanima... Trudnica u Hrvatskoj: 'Tužna sam kad se sjetim gdje živimo' Trudnoća

Trudnoća, more, sunce: što je dopušteno, a što zabranjeno?

Ipak, trebali biste biti spremni na to da je trudnoća sama po sebi nepredvidiv proces i nikada se ne zna kada mogu iskrsnuti neke komplikacije zbog kojih će vam liječnik preporučiti da je bolje da mirujete.

'Za razvoj djeteta kasnije u životu, iznimno je važno kako se mama osjećala u trudnoći'

  • Najbolje prijevozno sredstvo je automobil, jer svog suputnika možete zatražiti da se zaustavi kada vam je potrebna pauza i kraći odmor od puta.
  • U vlaku ili autobusu možda nećete imati tu mogućnost, ali ni u jednom od njih nećete osim toga imati većih poteškoća tijekom putovanja.
  • Iako mnogi smatraju da putovanje avionom nikako nije dozvoljeno, nije dokazano da to može ostaviti loše posljedice na vašu bebu. Ipak, prije nego što spakirate kofere, konzultirajte se sa svojim liječnikom.
  Možda te zanima... Novi trend: 'Babymoon' za parove koji očekuju dijete Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.