Trudnoća Trudnica 12. travnja 2016.

Losos u trudnoći smanjuje rizik od astme?

trudnica losos
Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Pratili se kako jedenje lososa dva puta tjedno od 19. tjedna trudnoće utječe na razvoj dječjeg respiratornog sustava do treće godine

Žene koje u trudnoći jedu masnu ribu, poput lososa, mogu smanjiti rizik svojih nerođenih beba za razvijanje astme kad narastu. Profesor Philip Calder sa Sveučilišta Southampton objavio je rad 'Losos u trudnoći' i predstavio svoja otkrića na predavanju u američkom gradu San Diegu, prenosi FIGO.

Pratio je kako jedenje lososa dva puta tjedno od 19. tjedna trudnoće utječe na razvoj dječjeg respiratornog sustava do treće godine. Početni rezultati nisu pokazali značajnu razliku između djece čije su majke jele losos i djece čije majke nisu. Gledao je djecu u dobi od šest mjeseci

Međutim, kad sue djeca navršila dvije do dvije i pol godine, otkriveno je da oni koji su primali hranjive tvari iz plave ribe dok su se razvijali u trbuhu, imaju puno manju mogućnost za razvijanje astme.  

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.