Trudnoća Trudnica 24. ožujka 2022.

Disgeuzija u trudnoći: Što kada je sve lošeg i metalnog okusa?

Foto: Shutterstock ; mučnina - simptom trudnoće
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Jesu li ti se zbog trudnoće počeli mijenjati okusi? Saznaj sve o disgeuziji, uobičajenom problemu lošeg okusa poput metala i pronađi savjete kako sebi možeš pomoći

Većina trudnica očekuje jutarnje mučnine i bolove u leđima, ali malo ih je čulo za disgeuziju ili "metalni okus u ustima".

"Ovo iznenađujuće, ali uobičajeno stanje, vjerojatno uzrokovano hormonima trudnoće, može rezultirati nedostatkom ili izmijenjenim okusom, poput metalnog ili gorkog okusa", kaže Stacey Nelson, viša klinička nutricionistica iz Opće bolnice Massachusetts, u Bostonu.

trudnica mučnina Možda te zanima... 10 savjeta za ublažavanje mučnina u trudnoći Trudnoća

Evo kako se možeš boriti protiv tog stanja:

Kiselo

Mariniraj meso u octu, soji ili soku citrusa, jer kisela hrana potiče okusne pupoljke i stvaranje sline. Ostale ideje: Dodaj limun u vodu, možeš piti limunadu, sok od limete ili samo dodaj par kapi citrusa u vodu. 

Dodaj sol

Ako si osjetljiva na slatko, dodaj malo soli kako bi ublažila slatkoću u namirnicama poput kompota ili džema. Bolje opcija je odlučiti se za 'grickalice' poput sira, kikiriki maslaca ili maslina. 

Promijeni vitamine

Raspitaj se o prelasku na prenatalne vitamine za žvakanje, njih bi mogla lakše podnositi. 

Češće peri zube

Operi zube i jezik te isperi otopinom sode bikarbone (dodajte 1/4 čajne žličice sode u 1 šalicu vode) koja poboljšava okus neutralizacijom razine pH.

Jedi što možeš

Nemoj se osjećati krivom ako ti zdrava hrana ne odgovara, kaže Nelson. Većina promjena okusa nestat će do drugog tromjesečja kada ih možeš ponovo uvesti. 

Možda te zanima... 10 mirisa od kojih trudnice trče u kupaonicu Trudnoća
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • vdgom690

    Google sada plaća od 99 do 140 dolara po satu za obavljanje posla na mreži kod kuće. Posljednja plata od mene je rekla da je $ 18537 iz ovog lakog i jednostavnog posla. Njegova nevjerojatna i zarađuje sjajne. Nema šefa, puna sloboda i zarada sa punim radnim vremenom nisu pred vama. Ovaj posao je jednostavno strašan. Svaka osoba može lako ostvariti prihod putem interneta putem googlea samo slijedite njegove detalje na ovoj vezi ................... w­­w­­w­­.­­N­­e­­w­­a­­y­­9­­.­­c­­o­­m­­

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.