Trudnoća Trudnica 09. srpnja 2022.

3 najčešća razloga zašto žene čekaju na objavu trudnoće

par trudnoća
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mnoge trudnice pitaju se kada trebaju objaviti da su trudne. Evo koje su njihove najveće brige

Zašto mnoge žene čekaju da prođu mjeseci prije nego javno objave da su trudne? Tradicionalno je mišljenje da žene trebaju čekati da prođe 12 tjedana. Ovo su stvari koje najviše brinu buduće majke, ali nemojte dopustiti da vam one diktiraju tu odluku.

1. Strah od spontanog pobačaja

Najveći broj spontanih pobačaja dogodi se u prvom tromjesečju. Žene se boje, ako sretnu vijest objave obitelji i prijateljima, u slučaju spontanog pobačaja morat će opet svima objašnjavati što se dogodilo. Mnoge žene vjeruju da je lakše zadržati sretnu vijest za sebe nego dijeliti tugu sa svima.

U stvarnosti rizik od spontanog pobačaja smanjuje se svaki tjedan i vjerojatno je manji nego što mislite. Osim toga, ženama često treba potpora kada se spontani pobačaj dogodi.

Možda te zanima... 'Objavila sam trudnoću rano u slučaju spontanog pobačaja' Trudnoća

2. Neželjeni savjeti

Vaša tetka, svekrva, rođakinja, kolegica s posla i svi ostali iz vašeg okruženja imali bi neki savjet za vas ili komentar o novoj trudnoći. Naravno bilo bi tu puno riječi podrške u kojima bi mogli uživati. Neki od tih komentara bi vas mogli uzrujati jer bi bili nepotrebni, posebno neke ružne priče. 8 ljudi koji će sigurno primijetiti da ste trudni prije sretne objave

Međutim, kad god objavite trudnoću čekat će vas razni savjeti. Najbolji način obrane je osmijeh, ako vam se neki komentari ne sviđaju probajte razgovor odvesti u drugom smjeru.

Možda te zanima... 'Ukrala mi je ime za bebu!' Trudnoća

3. Brige zbog karijere

Iako u Zakonu o radu piše da trudnice ne smiju dobiti otkaz, svi znamo da je stvarnost drukčija. Također, mnoge žene nakon povratka na posao izgube poziciju na kojoj su radile prije porodiljinog dopusta. 

Teško je odlučiti kad je pravo vrijeme za objavu trudnoće na poslu. Međutim ako radite na mjestu koje bi moglo loše utjecati na vašu trudnoću, najbolje je odmah reći kako bi se mogli zaštiti. 

Zapravo najbolje da razmislite i pustite sretnu vijest u javnost kada će vama biti najugodnije. Ako želite odmah vrisnuti od sreće i reći svima, učinite to. Zašto ne biste odmah počeli slaviti? Ako želite čekati sedmi mjesec trudnoće, onda uživajte u tišini i sreći. To je vaša trudnoća i najvažnije je što vi mislite i osjećate.

Kad si objavila trudnoću? Jesi li čekala 12 tjedana ili si ranije objavila sretnu vijest? Uključi se na naš forum i podijeli svoja iskustva u temi: Objava trudnoće!

blogerica objavila trudnoću Možda te zanima... Treba li čekati 12 tjedana za objavu trudnoće? Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.