Roditelji Zanimljivosti 28. svibnja 2016.

Najpoznatije svjetske sedmorke - od pelena do srednje škole

McCaughey
Foto: Facebook/Abraham Kweku Lincoln
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Poznate sedmorke zaokupile su pažnju svijeta 1997. kad su rođeni. Sad su završili srednju školu i podsjetili svijet na njihovu lijepu priču

Najpoznatije sedmorke na svijetu završile su srednju školu. 1997., kad su rođeni, zaokupili su svjetske medije jer su navodno prve sedmorke koje su preživjele. Njihovo rođenje tada je potaknulo raspravu o liječenju neplodnosti.

Najuspješnije metode liječenja neplodnosti

Bobbi McCaughey uzela je lijek za liječenje neplodnosti nakon što su ona i suprug imali problema kod začeća prvog djeteta, objavio je tad The New York Times uz komentar da je "trudnoća zarobila svjetsku pozornost kao simbol znanstvenog čuda i kao opominjujući primjer neželjenih posljedica tretmana za liječenje neplodnosti."  

Lijekovi koji se u stimulaciji ovulacije koriste spadaju uglavnom u dvije velike skupine: antiestrogeni (klomifen, letrozol, itd obično za peroralnu primjenu...) i gonadotropini (rekombinirani (Gonal, Puregon, itd) ili izolirani (Menopur) pripravci gonadotropnih hormona – u ampulama za injekcije). Uz lijekove za stimulaciju ovulacije obično se koriste i lijekovi za sprečavanje prijevremene luteinizacije odnosno sazrijevanja folikula te poticanje završnog sazrijevanja kada se za to steknu uvjeti. Pročitajte Vodič kroz liječenje neplodnosti - korak po korak

Prve svjetske sedmorke - 18 godina kasnije

 

Kad su saznali da će dobiti sedmorke, liječnici su im ponudili mogućnost selektivne redukcije kako bi povećali šanse za preživljavanje drugim fetusima, no Kenny i Bobbi su odbili jer im njihova religijska vjerovanja nisu dopuštala. Četiri dječaka i tri djevojčice rođeni su 19. studenog u Des Moinesu u Iowi, devet tjedana prije termina.

Alexis, Brandon, Joel, Kelsey, Kenny, Natalie i Nathan će sad, nakon što su završili Carlisle High School u Iowi, krenuti svatko svojim putem: neki će ići raditi, neki će se pridružiti vojsci, a dvoje će iskoristiti punu stipendiju koju im je ponudio Hannibal-LaGrange University u Missouriju.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.