Trudnoća Porođaj 04. kolovoza 2017.

Foto: Mama na carskom rezu sama izvadila svoje blizanke

Foto: Facebook/Simone's Photography
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mama jedanaestero djece asistirala je na svom porodu i carskim rezom rodila blizanke

Mama Gerri Wolfe, iz Australije, asistirala je na svom porodu i pomogla poroditi svoje blizanke. 41-godišnja mama jedanaestero djece htjela je svoje djevojčice roditi vaginalnim putem, no zbog komplikacija to nije bilo moguće te su blizanke rođene carskim rezom. "Plakala sam i plakala", objasnila je mama svoje razočarenje nakon što su joj rekli da ponovno mora na carski rez. "Par posljednjih trudnoća uspjele su završiti vaginalnim porodom i jako sam htjela da tako bude i s blizankama."

sarahtoyer Možda te zanima... Nevjerojatna fotografija: Mama sama izvadila bebu na carskom rezu! Trudnoća

No, nakon što je Gerri na internetu čitala o carskom rezu uz majčinu asistenciju, čvrsto je odlučila imati takav porod. Objasnila je kako su izgledale pripreme za taj veliki trenutak: "Ispiranje, ribanje, ispiranje, ribanje i tako pet puta. Dali su mi par kirurških, dugih rukavica, a zatim i drugi par. Bila sam na svom krevetu i dok sam ležala, stavili su mi sterilnu tkaninu preko prsa."

Kad je vrijeme napokon došlo, Gerri je skinula prvi par rukavica (koje su pomogle drugi par rukavica koje su bile ispod zadržati sterilnima) i na znak liječnika, izvukla prvu kćer. S jednom rukom držala je bebu na prsima, a s drugom rukom je posegnula za drugom kćeri. "Obje su bile tako skliske i sluzave i bila sam zabrinuta da će mi ispasti, ali bilo je prekrasno", rekla je sretna mama. 

Iako je bila sretna zbog poroda na kojem je asistirala, Gerri je naglasila kako carski rez nije njezin prvi izbor. "Važno je da žene imaju pravo izbora oko vrste poroda. U redu je preispitivati liječnike i donositi upućene odluke. Iako ovo nije bio moj prvi izbor, uspjela sam izvući najbolje iz te situacije jer sam pitala mogu li asistirati na porodu."

Barbara Finderle Možda te zanima... 'Odaberite rodilište u kojem će se poštivati vaše želje' Trudnoća

Sve je veći broj carskih rezova 

Ginekologinja Petra Podobnik Brlečić objasnila je što misli o ovoj vrsti poroda: "S obzirom na sve veći broj carskih rezova u današnje vrijeme, očekivano je da majke žele više sudjelovati prilikom svog poroda, ali smatram da u nekim situacijama zaista i pretjeruju. Moguće je da majka prihvati svoju bebu, nakon što je liječnici tijekom operacije gotovo potpuno izvade van, ali iskreno smatram da to nije nešto što će ući u standardnu praksu, zbog mogućih više komplikacija tijekom operacije koje može uzrokovati te iz mog osobnog iskustva, zaista mislim da bi izrazito maleni broj rodilja izabrale taj pristup"

prirodni carski rez Možda te zanima... 'Prirodni' carski rez: Beba sama izlazi iz maternice? Trudnoća

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.