Trudnoća Porođaj 16. srpnja 2022.

Beba stiže: 7 mogućih znakova da porođaj uskoro počinje

Foto: Shutterstock ;Što se događa s bebom u maternici kada mama kihne?
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Rani znakovi poroda nekada ne mogu biti tako vidljivi, pogotovo ako vam je to prva trudnoća. Važno je da se znakovi poroda identificiraju rano, kako bi u bolnicu stigla na vrijeme

Čak i roditelji koji su to već prošli ne mogu uvijek znati kada se porod približava. To je zato što je većina ranih znakova trudova nejasna i lako se pogrešno protumači. Znače li tupi grčevi da se beba namješta ili je to rezultat one slasne hrane koju si sinoć pojela? Ona mala kapljica, je li to plodova voda ili samo urin kapa jer ti se dijete odmara na mjehuru? Da bi lakše shvatila kada se zaista približavaš porodu, pogledaj ove znakove koji signaliziraju prve znakove trudova.

1. Bol u leđima

Ovo je najčešći simptom pri porođaju. Većina žena kaže da je njihov porođaj počeo s bolom u leđima. No, moraš razlikovati ovaj bol od od uobičajenih bolova koje imaš tijekom trudnoće.

2. Kontrakcije

Kada se pripremaju za vaginalni porod, zidovi maternice se stvrdnu. Ove kontrakcije su bezbolne, pa ih većina žena i ne primijeti. Ali, ako ćeš obratili pažnju, osjetit ćeš intenzitet tih kontrakcija sedam dana prije porođaja.

trudovi trudnica trudnoća Možda te zanima... Lažnim trudovima tijelo se priprema za porođaj Trudnoća

3. Sluz

Prije poroda pojavljuje se vaginalna tekućina jer se sluz se polako otapa, te voda koja se skupi može puknuti kad dođe vrijeme.

4. Krv

Ukoliko primijetiš malo krvi u vaginalnoj tekućini pred porođaj, obrati se liječniku.

5. Učestalo mokrenje i stolica

Učestalo mokrenje je simptom koji se javlja tijekom trećeg tromjesečja trudnoće. No, kada dođe vrijeme za porod, osjećat ćeš potrebu ići u WC, čak i ako si maloprije ispraznila mjehur - jer se beba namješta i pomiče na dolje.

6. Bebini pokreti

U trudnoći ćeš se naviknuti na bebine pokrete. No, neposredno prije poroda, kada osjetiš bol, pokreti će se usporiti, budući da beba obično traži poziciju za rođenje sedam dana prije porođaja.

7. Vodenjak

Pucanje vodenjaka je siguran znak ćeš se uskoro poroditi. Osjetit ćeš jake kontrakcije, i imat ćeš puno vaginalne tekućine.

trudnica, porod Možda te zanima... Sve što trebaš znati o pucanju vodenjaka Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.