Trudnoća 20. travnja 2023.

Otkrij mu da si trudna na neki od ovih 10 kreativnih načina i o tom ćete dugo pričati

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Vijest da je žena trudna jedna je od važnijih i većih u životu svake žene, ali i njenog partnera. No, nije isto kažemo li to onako usput ili to napravimo tako da se o tom još dugo priča…

Jedna od najvećih i najvažnijih vijesti u obiteljskom životu je svakako ona o trudnoći. Prva će ju, sasvim logično, saznati žena, ali budući da su i žena i njen partner jednako važni u toj priči, najprije treba vijest priopćiti i njemu. No, kako? Neke će žene to jednostavno učiniti rečenicom „Trudna sam“, dok će se druge potruditi i napraviti od tog pravi trenutak za pamćenje.

Ako ne znaš kako to napraviti, a želiš nešto od ovog za pamćenje, možda ti možemo pomoći ako ti nedostaje ideja. Pred tobom je 10 kreativnih načina kako partneru možeš otkriti da si trudna.

Reci to namirnicama

Ne, ne mislimo da ćeš mu to reći povrćem ili kruhom. Otiđi u nabavku namirnica, pa uz redovne namirnice kupi i paket pelena. Neka ti partner pomogne raspakirati stvari iz kupovine. Njegova bi reakcija mogla biti bilo kakva – od zbunjenosti, preko iznenađenja, pa do šoka.

Neka on sazna prvi

Možda se zapravo bojiš rezultata na neki način i ne želiš to napraviti bez partnera ili, još bolje, najradije bi da on prvi dozna. Pa, napravi test i ostavi ga, na primjer, u kupaonici. Ako je negativan, razočarenje će biti manje ako je on odmah tu…

Napravi više testova i pokaži ih

Možeš to napraviti i na pomalo šaljiv način, pogotovo ako je partner spreman na to. Napravi 5, 6 testova odjednom, pa ih sve uzmi sa sobom. Pokaži ih partneru onako ležerno i reci „Ovi svi kažu da sam trudna, ali sigurna sam da je to pogrešno“.

Probudi ga tom viješću

Može i usred noći, zašto ne? Uvijek će vam spominjati kako ste ga probudili usred noći, kako vam je najprije htio sve opsovati, pomislio da je neka panika, a onda se razveselio najviše na svijetu………

Neka dobije (posebnu) poštu

Naruči mu neku dobru knjigu koja ga može pripremiti na očinstvo i sve što ga čeka. Može to biti i neka zabavna, šaljiva knjiga o roditeljstvu. Naruči na njegovo ime i ostavi da ga čeka u sandučiću.

Zapiši vijest na papirić, pa ga sakrij

Napiši na papirić „trudna sam“ ili „postat ćeš tata“ i sakrij mu u nešto što će sigurno pogledati na poslu. Ili možda ispod tanjura dok ruča. Ili ispod čaše vina.

Daj mu poseban poklon

Izradi mu majicu „najbolji tata na svijetu“ ili možda šalicu. No, imaj na umu da ćeš ovo možda morati čekati neko vrijeme, pa razmisli možeš li izdržati da mu ne otkriješ. Ili kupi unaprijed i čuvaj. Samo pazi da ne otkrije dok to nije sigurno!

Tragovi po kući

Kupi knjigu posvećenu roditeljstvu, dudu, isprintaj popis dječjih imena i što god ti još padne na pamet. A onda sve te predmete ostavi po kući i pravi se da se ništa nije dogodilo. Možda mu jedan ne odvuče pažnju, ali drugi, pa treći… Ludnica!

Reci to slasticom

Ispeci ili kupi kekse, krafne, kolače, muffine – što god želiš, pa onda preljevom ispiši na njima „beba stiže“ ili „Bok, tata!“ ili što ti padne na pamet. Gledaj mu izraz lica kad mu ponudiš slasticu.

Pripremi kameru

Izmisli razlog da ga snimiš dok nešto govori, potpuno nevezano uz trudnoću. Možda da snimi poruku za nekog od poznatih tko ne živi blizu. A onda mu usred snimke reci da si trudna. Bit će to uspomena i pol!

Možda te zanima... 11 pitanja koja imaju sve žene koje su prvi put trudne Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.