Trudnoća Liječenje neplodnosti 15. svibnja 2015.

Slavne žene koje su se borile s neplodnošću

Sarah Jessica Parker
Foto: Tanya Kesey/Press Association/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mnogim svjetski poznatim ženama put do majčinstva nije bio lagan. Mariah Carey, Courteney Cox, Brooke Shields, Sarah Jessica Parker i Kim Kardashian samo su neke od poznatih mama koje su imale probleme sa začećem, a svoje iskustvo podijelile su s javnošću

Sarah Jessica Parker | Author: Tanya Kesey/Press Association/PIXSELL Foto: Tanya Kesey/Press Association/PIXSELL

Sarah Jessica Parker

Nakon što je 2002. rodila sina Jamesa, glumica Sarah Jessica Parker pokušavala je zatrudnjeti drugi put, ali bez uspjeha. Surogat majka je 2009. glumici i njenom suprugu Mathewu Brodericku rodila blizanke.

"Godinama smo pokušavali proširiti obitelj i razmišljali smo o svim opcijama. Surogat majka bila je jedna od opcija, a ja nikad nisam skrivala da imam probleme s neplodnosti. Bilo bi neobično da sam se odlučila na surogat majku da sam mogla prirodno zatrudnjeti i iznijeti trudnoću", priznala je 50-godišnja poznata mama.

Mariah Carey | Author: Dennis Van Tine/Press Association/PIXSELL Foto: Dennis Van Tine/Press Association/PIXSELL

Mariah Carey

Nakon spontanog pobačaja, poznata pjevačica krenula je u postupke liječenja neplodnosti. Svaki mjesec bila je na terapiji progesteronom, a kad je zatrudnjela, na terapiji je bila još deset tjedana kako bi zadržala trudnoću.

"To je smanjilo šansu za spontani pobačaj za 50 posto", rekla je 45-godišnja Mariah Carey, mama četverogodišnjih blizanaca Moroccana i Monroe.

Kim Kardashian | Author: MCRF/Press Association/PIXSELL Foto: MCRF/Press Association/PIXSELL

Kim Kardashian

Mama dvogodišnje North West nedavno je javno priznala da radi na drugom djetetu, ali bez uspjeha. 

"Puno teže je zatrudnjeti drugi put. Kad to ne planiraš, samo se dogodi. Kad to jako želiš, ne događa se", izjavila je 34-godišnja Kim Kardashian koja je već posjetila i stručnjaka za neplodnost.

Courteney Cox | Author: Lionel Hahn/Press Association/PIXSELL Foto: Lionel Hahn/Press Association/PIXSELL

Courteney Cox

Glumica Courteney Cox godinama je pokušavala zatrudnjeti, a imala je nekoliko spontanih pobačaja.

"Lako sam zatrudnjela, ali imala sam problem sa zadržavanjem trudnoće", rekla je 50-godišnja glumica, mama 11-godišnje Coco koju je rodila nakon in vitro oplodnje.

Brooke Shields | Author: Dennis Van Tine/DPA/PIXSELL Foto: Dennis Van Tine/DPA/PIXSELL

Brooke Shields

Glumica koja je patila od displazije grlića maternice morala je ići na postupke IVF oplodnje, ali nakon čega je imala spontani pobačaj.

"Bili smo shrvani. Do tada sam mislila da će uspjeti jednostavno zato jer je došlo vrijeme i jako sam željela imati dijete", izjavila je 49-godišnja Brooke Shileds koja je rodila kćeri Rowan i Grier 2003. i 2006. godine.

Celine Dion | Author: AJM/Press Association/PIXSELL Foto: AJM/Press Association/PIXSELL

Celine Dion

47-godišnja pjevačica Celine Dion bila je 2000. godine na dvije operacije u klinici za neplodnost, a prvog sina rodila je 2001. iz in vitro oplodnje.

Blizance je rodila 2010. nakon šest tretmana in vitro oplodnje, a prije te trudnoće imala je i spontani pobačaj.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.