Školarci Zdravlje osnovnoškolca 02. siječnja 2018.

Dirljiv video: Tata obrijao glavu kako bi utješio svoju kćer

Foto: Facebook/Chelsea Sylvaria
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ono što je ovaj tata učinio za svoju šestogodišnju djevojčicu koja boluje od alopecije je toliko dirljivo da vas 'tjera na suze'. Pogledajte prekrasnu tatinu podršku

Naravno da svi roditelji žele da njihova djeca budu sretna, a najvažniji dio toga je naučiti voljeti same sebe i razviti zdravo samopoštovanje. To nije uvijek mačji kašalj, posebno kada se djeca nose s izazovima, poput zdravstvenih problema koji direktno mogu utjecati na njihovu sliku o sebi.

Upravo s time se nosi šestogodišnja djevojčica Riley, nakon što joj je dijagnosticirana alopecija. Njezina mama, Chelsea Slyvaria, na Facebooku je podijelila dva dirljiva videa u kojima njezin suprug razgovara o teškoj temi sa svojom kćeri i brije glavu kao znak podrške svojoj djevojčici.

Posted by Chelsea Sylvaria on 1. prosinca 2015

"Jučer sam se šalila s Riley i govorila joj koga sve volim. Ona me je tada pogledala i pitala: 'A, voliš li sebe???' Istog trenutka sam odgovorila: 'Naravno, uvijek moraš voljeti sebe. Voliš li ti sebe???' Ona je nježno odgovorila: 'Ne'", napisala je 33-godišnja mama Chelsea. 

Nakon tog razgovora, mama je odmah nazvala svog supruga i ispričala mu što je Riley rekla. Tu večer imali su u planu proslaviti svoju godišnjicu braka, ali tata je prvo htio razgovarati s kćeri, a mama je snimila njihov razgovor. 

 

Posted by Chelsea Sylvaria on 4. prosinca 2017

U videu, tata Dave govori kćeri: "Kako to da se osjećaš tako? Ne bi smjela govoriti takve stvari. Ti si jako posebna djevojčica, kosa nije važna. Volim te isto bez obzira na sve." Tada je ponosni tata pitao svoju djevojčicu želi li da si on obrije glavu, a ona je odgovorila s velikim osmijehom.

 

Posted by Chelsea Sylvaria on 4. prosinca 2017

"Bio je to jedan od onih trenutaka u roditeljstvu kada ne razmišljate ni o čemu drugome nego samo to učinite, posebno kada ste roditelj djeteta koje se mora nositi s različitosti. Riječi su moćne, ali ponekad djela govore više od riječi. Nikada ne želite čuti od svog djeteta riječi: 'Ne volim samog sebe', posebno kada ima samo šest godina. Mogao sam vidjeti da je tužna, da joj treba utjeha i u tom trenutku znao sam da će moj čin solidarnosti popraviti stvari", rekao je 41-godišnji tata i dodao kako je za njega najvažnija stvar odgojiti djecu u okruženju u kojem se osjećaju voljeno i da će učiniti sve što je u njegovoj moći da Riley zna da je, bez obzira na alopeciju, najljepša djevojčica na svijetu.

Posted by Chelsea Sylvaria on 16. travnja 2017
80 ucenika Možda te zanima... 80 učenika obrijalo glavu u znak podrške curici oboljeloj od raka Školarci

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.