Školarci Slobodne aktivnosti 18. travnja 2016.

80 učenika obrijalo glavu u znak podrške curici oboljeloj od raka

80 ucenika
Foto: YouTube screenshot/Kyle Helf
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nakon što je gledala svoju najbolju prijateljicu, 9-godišnju Marlee Pack kako se posljednjih godinu dana bori s rakom, Cameron McLaughlin željela je napraviti nešto u čast njenog povratka u školu. U školi je organizirala dobrotvornu akciju u kojoj su 80 učenika, tri učitelja, dvoje ravnatelja i jedan roditelj obrijali glave i skupljali novac za istraživanja raka kod djece

 

Nakon što je gledala svoju najbolju prijateljicu Marlee Pack kako se posljednjih godinu dana bori s rakom, Cameron McLaughlin željela je napraviti nešto u čast njenog povratka u školu. Devetogodišnjakinja je nedavno završila 40 tjedana kemoterapije i amputirano joj je stopalo. Cameron je odlučila donirati svoju kosu, ali smatrala je da to nije dovoljno pa je odlučila obrijati glavu.

"Kad joj je Cameron rekla da razmišlja o brijanju glave, Marlee se nasmijala i rekla da sad mogu biti najbolje ćelave frendice!", rekla je Cameronina mama Cheray McLaughlin za Today.

Cameron je s učiteljicom Jody Hempelmann ideju pretvorila u školski projekt za skupljanje novaca za istraživanje raka kod djece. Škola je organizirala dobrotvornu akciju nazvanu "Be Bold, Be Brave, Go Bald" i donirala novac Udruzi St. Baldrick's Foundation.

'Mislila sam da će me ismijati, ali svi su me podržali'

80 učenika, tri učitelja, dvoje ravnatelja i jedan roditelj javili su se da će obrijati glave i donirati kosu. "Rekla sam joj da sam ja plakala kad su mi brijali glavu, ali ona nije. Bila je hrabra. Mislila sam i da će me ljudi ismijavati, ali svi su me podržali", rekla je Marlee za svoju prijateljicu Cameron.

Osam frizera je prisustvovalo događaju, a oni koji nisu htjeli obrijati glavu, mogli su kasnije u salonu odrezati kosu i donirati je. Škola je prikupila preko 25 tisuća dolara, a Marlee je dobila priliku da sama obrije glavu svojoj učiteljici.

"Prošla je puno toga posljednjih godinu dana. Ovaj događaj pomogao joj je da ima više samopouzdanja i da je sretnija i sigurnija u sebe, a meni je to prekrasno vidjeti", rekla je njena mama Shelly Pack.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.