Školarci Vodič kroz ljetne kampove za djecu 14. lipnja 2017.

Besplatne radionice za djecu cijelo ljeto u Zagrebu

Foto: Udruga Praktikum
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nakon uspješne prošlogodišnje suradnje na projektu Art Park, Udruga Praktikum i ove godine kroz ljetni period provest će besplatne kreativne radionice za djecu

Od ukupno 30 radionica, njih 10 su likovno-kreativne radionice namijenjene djeci osnovnoškolcima čiji će umjetnički radovi poslužiti dodatnom uređenju Art Parka tijekom ljetnih mjeseci. Preostalih 20 radionica zajednički nazvanih „Mala škola financija“, namijenjene su nižim razredima osnovnih škola kojima će se kroz matematičku radionicu i sadnju približiti i osvijestiti pojam štednje. Radionice će se održavati kroz period od početka lipnja do kraja rujna, raspored radionica pogledajte na web stranici Udruge Praktikum, a prijave je potrebno slati na info@udruga-praktikum.hr.

Likovno-kreativne radionice objedinjene nazivom „Kreativno ljeto“ koncipirane su na način da se djeca upoznaju s raznim umjetničkim tehnikama kroz kreativni individualni i grupni rad. Na radionicama koriste različite crtaće i slikarske tehnike po promatranju, imaju priliku usvojiti osnovna znanja kompozicije i likovnih zakonitosti te kiparske tehnike i moderni izričaj putem raznih materijala kojima daju nove oblike, formu i funkciju. Pod vodstvom akademske kiparice Melite Omeragić te drugih gostujućih umjetnika, djeci se približava niz mogućnosti koje spektar umjetnosti pruža.

djeca djevojčice Možda te zanima... Aktivna djeca su zdravija, uspješnija i popularnija Vrtić

Radionice "Male škole financija" koncipirane su na način da se djeca upoznaju s osnovnim principima štednje te osjećaju za postotak kroz zabavan, interaktivan pristup i stručno vodstvo. Navedenim pristupom djeci se nastoji približiti i osvijestiti primjena matematike kroz svakodnevicu te otkriti i pokoju čarobnu tajnu drevne vedske matematike koja im može olakšati daljnji životni put i korištenje matematike u raznim životnim situacijama. Radionice se provode pod vodstvom Mirjane Čubelić, dipl. inž. matematike.

Možda te zanima... Zanimljiva metoda za lakše učenje matematike Školarci

Na radionicama sadnje djeca će oslikavati posude za biljke te saditi cvijeće. Kroz razgovor s voditeljicom  Melitom Omeragić  sadnja i kreativan likovni pristup doprinijet će uređenju parka u Tomićevoj te osvijestiti kako kroz današnju brigu o okolišu, sutra mogu očekivati i ubrati plodove svog rada.

 | Author: Udruga Praktikum Foto: Udruga Praktikum

Art Park je smješten između Tomićeve ulice, Ilice i Strossmayerovog šetališta. Ideja projekta je oživjeti zapušteni park u centru grada kroz oslikavanje zidova prigodnim muralima, radionicama izrade recikliranog parka za djecu te nizom radionica u suradnji s udrugama civilnog društva i gostovanjima međunarodnih umjetnika. Projekt se provodi u organizaciji udruge PIMP MY PUMP i street art studia Lapo Lapo, a podržava ga Grad Zagreb i Turistička zajednica grada Zagreba te sponzor Raiffeisenbank Austria d.d.

Udruga Praktikum je edukativno zabavni centar za djecu i mlade koji potiče kreativnost i zdrave stilove života. Organizira i provodi aktivnosti iz područja umjetnosti i kulture i obrazovanja - dramske, filmske, likovne, glazbene i radionice pjevanja i programe pomoći u učenju - Tehnike učenja i Vedska matematika.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.