Školarci 12. svibnja 2023.

Tori Spelling priznala da su ignorirali plijesan u kući, a djeca su mjesecima bila bolesna

Foto: Instagram
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Glumica je podijelila s pratiteljima da su već nekoliko puta u posljednjih nekoliko mjeseci završili na hitnoj zbog bolesti djece, ali dosad nisu shvaćali niti prihvaćali u čemu je problem.

Kad su nedavno završili na hitnoj zbog bolesti njezine djece, Tori Spelling je napokon shvatila zbog čega su njena djeca toliko bolesna posljednjih mjeseci. Radi se o problemu koji mnogi ignoriraju, a zapravo predstavlja veliku opasnost po zdravlje ako se zanemari – plijesan.

Respiratorni sincicijski virus Možda te zanima... Respiratorni sincicijski virus posebno je opasan za bebe: Koji su simptomi i kako se liječi? Beba

Zvijezda nekadašnje hit serije Beverly Hills podijelila je s pratiteljima kako su njena djeca već mjesecima bolesna, i to s različitim simptomima, odnosno svako je dijete imalo neke svoje probleme. Dosad nisu uspjeli povezati o čemu se radi, ali se pri posljednjem posjetu jednostavno sve složilo i otkrilo širu sliku. Kriva je plijesan koju su otkrili u kući koju iznajmljuju, ali je nisu dovoljno ozbiljno shvaćali.

"Razgovarajmo o PLIJESNI..." započela je Spelling svoju dugačku objavu uz fotografije njezine djece s hitnog prijema. “Evo nas opet na hitnoj pomoći. Svi se vrtimo mjesecima u ovoj neprekidnoj spirali bolesti. Razboli se. Ozdravi. Opet se razboli. Neko sam vrijeme mislila... pa, to se događa kada imaš malu djecu u školi, stalno donose bolesti kući.”

No, kad je shvatila da su joj djeca više kod kuće bolesna nego u školi, odlučila je ponovno razmisliti o svemu, sagledati širu sliku i istražiti što se događa. Spelling je rekla da su njen 10-godišnji sin Finn i 6-godišnji Beau bili tako bolesni da su spavali cijeli dan i rekli da bi osjećali vrtoglavicu kada su stajali. Znala je, kaže, da se događa nešto veće, nešto zbog čega su svi stalno bolesni.

“Infekcije zbog plijesni, jeste li to ikad iskusili? Samo se stalno razbolijevate, jedna infekcija za drugom. Infekcije dišnog sustava. Ekstremna alergija, kao i osip na koži mog jadnog Finna,” nastavila je. “Dok danas sjedimo ovdje u Hitnoj svima uzimaju briseve, a prvo Finnu s streptokokom u grlu i visokom temperaturom. Sad znamo da ta kuća nije za život, da je opasna!”

Tori Spelling ima petero djece sa suprugom Deanom McDermottom, a sad će, kaže, pored tog što se osjeća bolesno i kao da bi samo ležala i spavala, morati napustiti njihov dom što je prije moguće.

Opasan problem

Inače, plijesan može biti uistinu opasna za zdravlje, a nastaje na mjestima gdje ima previše vlage. Neke vrste plijesni razmnožavaju se već na temperaturama iznad 65 do 70 posto vlage, dok će vlažnost iznad 80 posto bez iznimke dovesti do stvaranja plijesni kroz neko vrijeme. Spore plijesni lako putuju zrakom, a kada ih je puno, mogu izazvati alergijske simptome slične peludnoj alergiji.

Osim alergijske reakcije, plijesan može izazvati napadaj astme, kao i niz drugih bolesti: gljivične infekcije dišnih puteva, upala pluća, glavobolje, gubitak pamćenja. Ako u domu uočite plijesan, vrlo je važno riješiti je se čim prije!

Možda te zanima... Pedijatrica savjetuje: Ovo su stanja kod djeteta zbog kojih hitno trebate zatražiti liječničku pomoć Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.