Vrtić 09. lipnja 2022.

Gdje na izlet s djecom? 10 zanimljivih mjesta za savršen jednodnevni izlet

Foto: Shutterstock ; Gdje na izlet s djecom?
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Donosimo vam zanimljive ideje za obiteljski izlet u Istri, Dalmaciji i Zagrebu. Od prirodnih ljepote do zabavnih obiteljskih avantura, u nastavku ćeš pronaći idealnu destinaciju za obiteljski izlet

Ljeto je idealno vrijeme za obiteljske izlete, a Hrvatska srećom ima brojne zanimljive destinacije i izletišta; od adrenalinskog parka do viteškog turnira i Dinoparka, a ako želite izlet u prirodu, posjetite Plitvička jezera ili Vransko jezero. 

10 ideja za obiteljski izlet

Maštovit obiteljski izlet uz zabavu i opuštanje, istraživanje okolice i kreativnu animaciju san je svakog roditelja. U nastavku vam donosimo 10 zanimljivih prijedloga za obiteljske izlete, od sjevera do juga Hrvatske, u kojima će podjednako uživati i djeca i roditelji! 

Dvorac Trakošćan

Dvorac Trakošćan je samo jedan u nizu predivnih hrvatskih dvoraca koji se nalazi u Zagorju. Sastoji se od dvorca, građevina uz dvorac, perivoja i park šume s jezerom. Trakošćan se nalazi u blizini mjesta Bednja, a nastao je u 13. stoljeću kao obrambena utvrda. Bio je u vlasništvu grofova Celjskih i obitelji Drašković, koja ga je u 19. stoljeću uredila u neogotičkom stilu u kojem je ostao do danas. Posljednjih par desetljeća radile su se mnoge renovacije te je dvorac uređen kao muzej, a ima i veliku suvenirnicu. 

Okolica Zagreba: Krašograd, Kezele

Krašograd je već dugi niz godina omiljena destinacija za jednodnevni obiteljski izlet. Puno različitih vrsta životinja, vožnja turističkim vlakićem, vožnja čamcem po jezeru, najam autića na akumulator (ovo je našem dvogodišnjaku bio najveći hit), trampolin, veliki dječji parkić, restoran - sve ćete to pronaći u Krašogradu u okolici Zagreba. Ako pak tražite mjesto gdje ćete najfinije pojesti, onda je naša preporuka seoski turizam Kezele u blizini Ivanić Grada. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Krašograd (@krasograd)

Izletište Cowboy, Zagreb

Ranč Cowboy izletište je i restoran smješten samo 10 minuta od Novog Zagreba na čarobnim i šumovitim obroncima Vukomeričkih gorica. Fascinacija prirodom i konjima, pretvorila je ovaj ranch u potpunosti podređen opuštanju i uživanju u energiji koju nam daje sama priroda. Ranch je odlično mjesto za obiteljska okupljanja i proslave, dok je za najmlađe ovdje i bogato dječje igralište koje će im pružiti sate nesmetane zabave u prekrasnoj prirodi.

Varaždin

Ljepotama, kulturnom baštinom, znamenitostima i šarmom oduševit će vas i barokni grad Varaždin. Katedrala, gradsko kazalište, gradska Vijećnica, Palača Sermage, Uršulinska crkva i samostan, gradski trg, Dvorac Stari grad, gradsko groblje iz 18. stoljeća koje je jedan od bisera vrtne arhitekture i spomenika prirode, samo su dio onoga što možete vidjeti i doživjeti u Varaždinu.

Aquatika slatkovodni akvarij, Karlovac

Impresivan Aquatika slatkovodni akvarij nastao je pod arhitektonskom palicom studija 3LHD. Smješten je uz desnu obalu rijeke Korane, a svojim oblikom ostavlja zaista poseban dojam. Inspiracija za oblikovanje bila je povijesna jezgra grada poznatija pod nazivom karlovačka zvijezda koja je okružena bedemima, odnosno u ovom slučaju zemljanim nasipima.

Riječ je o jedinom potpuno slatkovodnom akvariju u Hrvatskoj. Kreiran je s idejom o razvijanju svijesti o iznimnoj biološkoj raznolikosti, a istovremeno educira kako održivo iskoristiti velika prirodna bogatstva Hrvatske u funkciji turizma. Izložbeni postav akvarija uključuje prikaz flore i faune hrvatskih rijeka, geološke prošlosti te tradicijske kulture i povijesti porječja četiriju karlovačkih rijeka. Posjetitelji mogu razgledati bogatstvo života u rijekama i jezerima, odnosno više stotina primjeraka slatkovodnih ribljih vrsta, od čega je više desetaka endemskih!

Ranch Dolina Jelena, Plitvice

Ako ste ljubitelj prirode i životinja, jedno od mjesta stvorenih za bajkoviti jednodnevni izlet je Ranch Dolina jelena. Smješten u Drežnik Gradu, samo 12 km od NP Plitvička jezera, ovaj ranč u vlasništvu obitelji Bičanić nudi vam jedinstvenu priliku da se družite s predivnim jelenima.

Adrenalin park Kupjak

Gorski kotar idealno je mjesto za vikend-izlet u kojem možete uživati u jedinstvenim prirodnim ljepotama, poput Vražjeg prolaza i Zelenog vira, ali i iskusiti navalu adrenalina koju nećete tako brzo zaboraviti. Adrenalinski park Kupjak  smješten je u prekrasnoj prirodi goranskih šuma i polja na 800 m nadmorske visine. U ponudi je zip line, streličarstvo, paintball, zorbing, ljudski stolni nogomet, brdski bicikli i viseći mostovi (atraktivni bridging poligon). Mostovi su zapravo sklop platformi na stablima koje su međusobno povezane, a između njih se nalaze razne prepreke, poznatiji kao atraktivna penjačko-hodačka »staza po drveću«.

Istra: Dinopark u Funtani

Adrenalin park je otvoren od 31.03. do 14.10.2018. godine, a nudi cjelodnevne ulaznice za odrasle i djecu te mnoštvo zabavnih programa. Dinopark se nalazi u Istri, a udaljen je samo 4 kilometra od Poreča.Ovo je prvi hrvatski tematski park koji posjetiteljima nudi zabavne vožnje na dinosaurima, gusarskom brodu, "Dragon Coasteru" i u mini luna-parku za najmlađe. U Dinoparku se nalazi i Show Arena u kojoj se svaki dan izvodi Variate cirkus. Tu se nalaze i restoran, dino kino i dječja igraonica. U ponudi je i radionica iskopavanja kosti dinosaura Fossil Safari i Sea Monsters, izlošci pretpovijesnih morskih stvorenja u prirodnoj veličini.

Brijuni

Možda malo zahtjevniji put, ali vožnja brodom, pa biciklom ili autićem po Brijunima, kakvo kupanje, šetnje, safari sa životinjama u velikom, ali ograđenom prostoru, oduševit će i mališane i njihove roditelje. Za djecu do sedam godina starosti ulaznice su besplatne, dok ćete za djecu od sedam do 18 godina izdvojiti polovicu ukupne cijene ulaznice za odrasle. Iako je ulaznice moguće kupiti u našoj poslovnici na adresi Brionska 10, preporučujemo online kupovinu.

Vransko jezero

Najveće prirodno jezero u Hrvatskoj nalazi se u sjevernoj Dalmaciji, odmah uz grad Biograd. Smatra se jednim od najbitnijih ornitoloških rezervata u Europi, a na njegovom području do sada je zabilježeno preko 250 vrsta ptica. Najljepši pogled na jezero i njegove stanovnike posjetitelji će dobiti s vidikovca Kamenjak, s kojeg se mogu vidjeti i Kornati, otok Murter te okolica jezera. Uz jezero se nalazi i mnogobrojne edukcijske ploče s raznim informacijama o Vranskom jezeru i njegovim stanovnicima.

 

Najbolji hoteli za djecu u Hrvatskoj Možda te zanima... Hoteli za djecu u Hrvatskoj: 6 najboljih obiteljskih hotela u Istri i Dalmaciji Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.