Roditelji Spriječi kakafrku na putu! 15. lipnja 2022.

Donosimo 7 najboljih izletišta u Hrvatskoj koja će klinci obožavati

Foto: Instagram/dinopark_funtana

Powered by:

klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nakon dvije godine tijekom kojih smo bili oprezni oko putovanja i odlaska na izlete, konačno smo dočekali povratak na staro, a i dolazi nam sve toplije vrijeme, što je idealno za obiteljska druženja na otvorenom. Pronašli smo izletišta, među kojima su i seoska imanja i tematski parkovi, na kojima će se roditelji odmoriti, a mališanima sigurno neće biti dosadno!

1. Kezele seoski turizam

Obitelj Kezele osnovala je seoski turizam na obiteljskoj tradiciji pripreme kotlovine i proizvodnje vina, a nalazi se u Moslavini, na pola puta između Zagreba i Bjelovara. Na imanju su za posjetitelje uređene drvene kućice stare oko 100 godina, a doživljaj pravog seoskog gospodarstva zaokružuje prekrasan pogled na vinograde, staja s domaćim životinjama i etnografska zbirka s čudesnim starinama.

Selo je oduvijek bilo idealno mjesto za bijeg od gradske gužve i zamorne dnevne rutine. Vikendom u vrijeme ručka, kad obitelji najčešće posjećuju ovo imanje, vlasnici su pripremili festival domaće kuhinje nazvan moslavački stol. Osim dobre hrane koja je baza svakog dobrog izleta, na imanju postoje i razni zanimljivi sadržaji, posebno za one najmlađe: veliko dječje igralište, sportski tereni, staja s domaćim životinjama, sportski rekviziti itd. Nakon ručka organizira se jahanje i vožnja traktorom, a uz najavu postoji i mogućnost vožnje na fijakeru.

2. Ekopark Krašograd

Krašograd se nalazi u predivnom okruženju seoske idile u malom slikovitom mjestu Bratina, na 25 km od Zagreba. Organizira jednodnevne izlete na svojem imanju gdje velike i male Krašoljupce očekuje prava, mala slatka avantura. Program započinje upoznavanjem i razgledavanjem imanja vožnjom u veselom disco vlakiću Kraš Express, a nastavlja se kroz mnoštvo zabavnih, ali i edukativnih aktivnosti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Krašograd (@krasograd)

Mališani ovdje mogu naučiti kako se muze mehanička kravica, natjecati se u potezanju konopa i skakanja u vrećama, pokazati svoje akrobatske vještine na trampolinu i napuhancu, razviti svoje detektivske sposobnosti u potrazi za kovčegom u kojem se skriva slatko blago, a obilazak dječjeg Zoo-a i upoznavanje osnovnih vrsta domaćih životinja, kao i radionica "Od polja do stola" čine ovaj program i edukativnim.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Krašograd (@krasograd)

3. Dinopark

Dinopark se nalazi u prekrasnom naselju Funtana, tik uz more između Poreča i Vrsara. Tematski park okružen je velikom šumom, a u njemu se održavaju dnevne predstave, adrenalinske vožnje za svaku dob, skakanje na trampolinu, lov na čudovište, paintball, streličarstvo, gusarski brod i još mnoštvo zanimljivosti.

Djecu će najviše oduševiti makete dinosaura koje su pokretne, glasaju se i napravljene su u izvornoj veličini. Koze i poniji Elsa, Rose i Lira dio su dinosaurske obitelji od otvorenja parka. Osim njih, tu je i dječji Zoo u kojem možete posjetiti koze i kuniće te mogućnost jahanja ponija Pony Expressom. Svi ljubitelji reptila mogu vidjeti zmiju na izložbi reptila (Reptile Expo).

Od ovog proljeća poboljšana je i predstava "Spectacular Jurassic Show" koja će probuditi dijete i u roditeljima, a u šumi se nalazi i nedavno dovršeni "Dragonland" s brojnim novo izloženim zmajevima koji će oduševiti mališane.

4. Dva potoka

U prekrasnom zagorskom ambijentu, 30-ak kilometara od Zagreba, obiteljsko izletište-restoran Dva potoka nalazi se u neposrednoj blizini dva potoka, a priroda je htjela da se baš na tom mjestu potoci spajaju i pretaču u jedan. Da bi mjesto bilo još atraktivnije, preko jednog potoka je drvena sjenica, koja za vrućih dana zaista pruža jedinstven doživljaj ljetne terase. Dok cijela obitelj uživa u kuhinji baziranoj na gastronomskom bogatstvu Hrvatskog Zagorja, u sklopu restorana nalazi se i lijepo dječje igralište koje sa svojim ljuljačkama, toboganom i klackalicama te raznim u drvetu rezbarenim životinjama, posebno veseli najmlađe goste.

U sklopu igrališta postavljeni su drveni stolovi i klupe, a na imanju, uz potok, smješten je i mali zoološki vrt koji osobit doživljaj predstavlja djeci, a dom je mnogim domaćim i divljim životinjama. Između ostalih životinja ovdje se može izbliza vidjeti prekrasne paunove, purice, patke, guske, japanske koke, domaće kokoši, zečeve, konja, jarca, kravu, ovce te prelijepe i umiljate jelene, košute i muflone.

5. Korablja Tišinić

Izletište Korablja Tišinić nalazi se blizu Petrinje, u mjestu Taborište, a dom je nesvakidašnjim životinjama za ovo područje kao što su jeleni lopatari, paunovi, nojevi, dikobrazi, magarci... Prostrano imanje idealno je za djecu jer nudi razgledavanje životinja, puno prostora za šetnju, trčkaranje i igru daleko od gradske vreve i opasnih prometnica.

6. Posjed Contessa

Posjed Contessa u Draganiću spojio je dugogodišnje iskustvo u radu s konjima i izvedbama glazbeno scenskih predstava diljem Hrvatske, s bajkovitim posjedom koji krije mnoge zanimljive priče.

Nezaobilazan dio programa svakako je izbor kostima u sobi za bal, gdje se djeca mogu uživjeti u ulogu grofova, grofica, princeza i vitezova, birajući između drvenih mačeva i štitova te preko 200 šarenih haljina i viteških odora. Ovdje vas čekaju zanimljive legende i priče uz razgledavanje bajkovito uređenih prostorija u 300 godina staroj kuriji, priča o konjima i druženje s kozicama, po želji ručak u tri slijeda u kostimima, ples, iznenađenja, igre i još mnogo toga.

7. Park šuma Golubinjak

Ljubitelje prirode oduševit će park šuma Golubinjak u blizini mjesta Lokve u Gorskom kotaru. Velika zelena čistina okružena stasitim stablima crnogorice koja se uzdižu visoko iznad bijelih stijena, gotovo svakoga tko posjeti Golubinjak ostavljaju bez daha.

U šumi je uređena lakša turistička staza, ali i dvije malo duže staze "Kraljica šume" i "Staza spilja" pa možete odabrati najprikladniju za svoju djecu. U ovom izletištu nalazi se i restoran, prostor za roštiljanje i dječje igralište.

Nadamo se kako će tvoja obitelj uživati u prekrasnim izletima u prirodi, a za dodatne savjete prati naš microsite i saznaj kako izbjeći kakafrku na putu.

Mame, više se ne trebate pribojavati "kakafrke" na putovanju jer nove pelene-gaćice Pampers Pants od sada imaju i džep Stop & Protect koji omogućuje do 12 sati zaštite od propuštanja sa svih strana. Možete napokon odahnuti i ljetovati bez stresa. Opustite se i uživajte u najljepšim trenutcima obiteljskog putovanja zajedno s vašim mališanima. Uz nove Pampers Pants pelene-gaćice koje su otporne na svaku kakafrku sigurni ste u automobilu, na brodu, u avionu, na plaži i u restoranu. Neka vaše ljeto započne s osmijehom!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.