Školarci Slobodne aktivnosti 30. listopada 2015.

Uključi savjest – ponekad djeci treba reći ne

Uključi savjest
Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Iako su prodaja i posluživanje alkoholnih pića osobama mlađima od 18 godina zakonom zabranjeni i kažnjivi, u Hrvatskoj je mladim ljudima alkohol i dalje lako dostupan. Ova kampanja ima za cilj to promijeniti

'Uključi savjest – ponekad djeci treba reći ne' naziv je kampanje kojom članice Grupacije proizvođača piva, slada i hmelja HGK-a u partnerstvu s Ministarstvom zdravlja pozivaju na dosljedno provođenje zakona kojim je zabranjena konzumacija i prodaja alkoholnih pića osobama mlađima od 18 godina.

O nacionalnoj kampanji 'Uključi savjest – ponekad djeci treba reći ne' i razlozima za pokretanje tog društveno odgovornog projekta govorili su na konferenciji za novinare 27. listopada govorili su Pero Ivanković, predsjednik Grupacije proizvođača piva, slada i hmelja HGK-aTina Puhalo Grladinović, predsjednica PR odbora Grupacije proizvođača piva, slada i hmelja HGK-a i dr. Dunja Skoko-Poljak, voditeljica Službe za javno zdravstvo Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske. 

Uključi savjest | Author: Promo Foto: Promo

Tina Puhalo Grladinović predstavila je kampanju te na početku istaknula: "Iskustva s terena i rezultati istraživanja pokazali su da mladi ljudi, iako zakon to ne dopušta, zloupotrebljavaju alkohol zato što imaju tu mogućnost, tj. zato što se dosljedno ne provodi zakon kojim je zabranjena prodaja alkohola maloljetnicima. Na svima nama je odgovornost zaštititi djecu i mlade koji iz svoje okoline često dobivaju proturječne poruke vezane uz pijenje. Stoga je glavni cilj naše zajedničke kampanje podizanje svijesti svih članova našeg društva o dosljednom provođenju zakona kojim je zabranjena i kažnjiva prodaja i posluživanje alkoholnih pića osobama mlađima od 18 godina." 

Zaključno je istaknuto kako organizatori vjeruju da će ovom kampanjom uključiti savjest mnogih koji se nalaze u položaju da prodaju alkohol maloljetnicima. Na svima nama je odgovornost zaštititi djecu i mlade, a u slučaju maloljetničke konzumacije alkohola trebalo bi biti još lakše preuzeti odgovornost, s obzirom na to da Hrvatska ima zakon kojim je to jasno propisano i koji treba dosljedno provoditi.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.