Školarci Slobodne aktivnosti 10. listopada 2020.

Scooby Doo!: Priča o važnosti prijateljstva i povjerenja među prijateljima

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

Film “Scooby Doo!” je film u kojem ćete saznati mnoge, do sada nepoznate činjenice o ekipi koja već desetljećima rješava brojne tajne. Kao i u svima dobro poznatoj animiranoj seriji, glavni junaci su Scooby Doo i Shaggy koji uz pomoć prijatelja nastoje otkriti zločince i dovesti ih pred pravdu.

Film je ujedno i jedna vrlo lijepa priča o važnosti prijateljstva i povjerenja među prijateljima, bilo ljudskim ili psećim. Uz gegove i doskočice prikazan je i sve prisutni problem ovisnosti djece i mladih o telefonima i društvenim mrežama. Također je ukazano i na se veći problem lažnih vijesti ili informacija koje kruže internetom, a koje mnogi uopće ne provjeravaju već slijepo prihvaćaju. Osim toga, progovorilo se i o tome da osoba treba biti vjerna sebi, a ne se pretvarati nešto što nije.

Možda te zanima... Recenzija Pinokija: Film NIJE kids friendly, osjetljivija djeca mogla bi imati problema Školarci

Međutim, unatoč zanimljivoj tematici i svima dobro poznatoj ekipi, filmu fali draž koju je imala serija. Jedan od razloga je taj što je sve u potpunosti digitalno, Scooby Doo razgovjetno govori, te nema misterioznosti kao u seriji.

Film je sinkroniziran na hrvatski jezik.

Za djecu: 9+.

Za roditelje: Zabavni likovi, slapstick gegovi i smiješne doskočice.

Nasilje: Nasilja ima i usmjereno je uglavnom prema robotima. Naprimjer, u jednoj sceni glavni negativac otrgne glavu simpatičnom malom robotu.

Zastrašujući prizori: Ima. Djeci bi mogao biti zastrašujući troglavi pas.

Rječnik: Rječnik je primjeren djeci.

Seks: Ima scena sa seksualnim aluzijama. Zgodna policajka zaustavi kombi i zavodnički se odnosi prema vozaču. Također je prikazana i njegova fasciniranost s njom.

Tempo: Tempo je prilagođen djeci.

Možda te zanima... Treba li pogledati crtane filmove prije djece? Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.