Školarci Slobodne aktivnosti 06. kolovoza 2019.

Povedi dijete na očaravajuće putovanje kroz morski svijet

1/2
Foto: Školska knjiga
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Slikovnica More u izdanju Školske knjige očaravajuće je putovanje kroz koje će tvoje dijete upoznati ugroženi morski svijet i tajne mora - od pješčanih tropskih obala do ledenih polarnih voda, od riječnih ušća do dijelova Jadrana na kojima su se zbili najpoznatiji brodolomi

Upoznaj tajne mora - od pješčanih tropskih obala do ledenih polarnih voda, od riječnih ušća do dijelova Jadrana na kojima su se zbili najpoznatiji brodolomi. Zaroni u plave dubine i otkrijte čudesan i tajanstven svijet naših mora i oceana. Slijedi morske životinje na njihovim putovanjima dugim tisuće kilometara i doznaj kakve posljedice trpe zbog bacanja plastičnog otpada u more.

Slikovnica More u izdanju Školske knjige vodi te na putovanje kroz raznolika morska staništa nudeći obilje zanimljivih pojedinosti o biljkama i životinjama koje tamo žive. Pripremi se za očaravajuće putovanje morima i oceanima koji prekrivaju naš plavi planet, od pješčanih tropskih obala do ledenih polarnih voda, od riječnih ušća do dijelova Jadrana na kojima su se zbili najpoznatiji brodolomi. 

Očaravajuću knjigu o morskom plavetnilu napisala je britanska zoologinja, poznata televizijska i radijska voditeljica Miranda Krestovnikoff, a ilustrirala nagrađivana ilustratorica i kaligrafkinja Jill Calder. Hrvatsko izdanje svjetske uspješnice More nudi niz zanimljivosti o Jadranskome moru, njegovim stanovnicima i najpoznatijim brodolomima. Tekst je za hrvatsko izdanje sadržajno prilagodila dr. sc. Maja Novosel s Biološkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. 

Možda te zanima... Preporuke slikovnica za djecu idealne za ljeto Vrtić

Znanstvenici diljem svijeta ukazuju na posljedice pretjeranog onečišćenja mora. Stotine morskih vrsta ugrožene su plastikom. U knjizi su navedeni primjeri morskih kornjača koje često jedu plastične vrećice, misleći da je riječ o meduzama - njihovoj omiljenoj hrani, što može biti pogibeljno. Plastični predmeti velika su opasnost za mladunčad morskih ptica. Komadi plastike ozbiljno ugrožavaju i kitove, a pronalazimo ih čak i u ribama koje završavaju na našim tanjurima! Znanstvenici pretpostavljaju se da će do 2050. godine u oceanima biti više plastike nego ribe. 

Mnoge su države shvatile taj problem i poduzele razne mjere kojima potiču ljude da plastiku zamijene ekološki prihvatljivim materijalima. Slikovnica More divnim pričama o biljnom i životinjskom vodenom svijetu budi u djece svijest o potrebi očuvanja okoliša i važnosti odgovornog ponašanja svakog pojedinca.

Možda te zanima... Odvedi dijete na nevjerojatno putovanje životinja Vrtić

Prijevod: Vedran Pavlić
Dob: 8+
Cijena : 109,00 kn
Format: 305 x 237 mm
Opseg: 64 str.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.