Školarci Slobodne aktivnosti 01. srpnja 2019.

Ljeto u Zagrebu: Radionice za djecu na Moru knjiga

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Cilj radionica je djeci ponuditi lijepe i maštovite priče, upoznati ih s novim riječima, uvježbavati njihove vještine slušanja i prepričavanja te izražavanja vlastitim riječima

U sklopu Mora knjiga koje organizira Lumen izdavaštvo na Zrinjevcu od 1. do 14. srpnja održat će se četiri radionice za poticanje čitanja. Radionice su dio nacionalne kampanje Čitaj mi! koja potiče čitanje djeci od najranije dobi. 

Cilj radionica je djeci ponuditi lijepe i maštovite priče, upoznati ih s novim riječima, uvježbavati njihove vještine slušanja i prepričavanja te izražavanja vlastitim riječima. Nakon čitanja s djecom vježbat će se njihove predčitačke vještine - nabrajat će se određene riječi te njihovi početni i završni glasovi, tragat će se za rimom i sinonimima. 

Djeci će slikovnice čitati dr. sc. Marija Ott Franolić, književna teoretičarka koja se čitanjem bavi teorijski i praktično. Poticala je čitanje u srednjim školama, na fakultetima i u dječjim vrtićima. Vodila je dva ciklusa projekta Laboratorij čitanja. Vodi aktivnosti udruge Blaberon na Erasmus projektu Listen, talk, spell, act. Vodi čitateljsku radionicu Crna kutija u Knjižnici Medveščak u Zagrebu. Bila je članica Povjerenstva za izradu Strategije za poticanje čitanja pri Ministarstvu kulture. Drži edukacije o važnosti čitanja djeci. Teorijski se bavi povezanošću čitanja, kritičkog mišljenja i suosjećanja, i o tome je držala predavanja diljem Hrvatske.  

Možda te zanima... Zašto je dobro za dijete da vam je kuća puna knjiga? Školarci

Dovedi djecu na radionice

Čitanje će ih potaknuti na kreativnost i maštanje, poboljšat će im vokabular, nadopuniti im znanja, učiniti ih socijalnijima, ojačati im samopouzdanje i sposobnost koncentracije. Kroz identifikaciju s likovima djeca će postajati suosjećajnija i učiti se bolje izražavati emocije. Sama čitaj djeci svakodnevno, potakni njihov razvoj!

Sve radionice počinju u 17 sati, a ovo je program:

  • utorak, 2. srpnja - Oprostite, jeste li vi vještica
  • četvrtak, 4. srpnja - Uljuđeni vuk i Atlas pustolovina
  • ponedjeljak, 8. srpnja - Izgubio se jedan zeleni pas
  • srijeda, 10. srpnja - Mjesečeva splav
čitanje knjige Možda te zanima... 15 razloga zašto bi djeca trebala čitati knjige Školarci

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.