Školarci Škola 02. kolovoza 2019.

Upoznaj Patrika Čudića, malog matematičkog genijalca

Foto: Igor Soban/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Svečani doček malog Patrika održat će se u subotu, 3. kolovoza u 10 sati u Kavani Livadić u Samoboru. Globalni uspjeh sjajnog Patrika proslavit će se druženjem uz tortu

Osmogodišnji Patrik Čudić iz Zagreba pobjedom na svjetskom prvenstvu u mentalnoj aritmetici ALOHA potvrdio je da je - najpametnije dijete na svijetu. Uz Patrika se natjecalo još 600 djece iz 18 zemalja, među kojima su i Rusija, te Kina i Indija, koje su poznate kao matematičke velesile.  

Patrik je pobijedio u kategoriji Kids 3, a kako se navodi u priopćenju Prorsus komunikacija, osvojeno zlatno odličje znači da je u pet minuta, koliko traje natjecanje, ili manje, riješio svih sedamdeset zadataka, što znači da je Patrik za svaki zadatak imao na raspolaganju oko četiri sekunde!

Možda te zanima... Hrvatska ima najvećeg Bistrića na svijetu Školarci

Osmogodišnjak je nevjerojatne matematičke vještine pokazao već lani na svjetskome prvenstvu u Moskvi, a kako mu je bilo prvi put na tako velikome natjecanju, ispričao je ove zime za 24sata: "Iskreno sam očekivao da ću pobijediti. Osjećao sam se fantastično, super. Bio sam jako sretan. Nisu nas prozivali, nego sam vidio svoje ime ispisano na ekranu. Oduševio sam se kad sam shvatio da sam prvi".

Mama Petra Čudić, Patrika je na program ALOHA mentalne aritmetike upisala kao predškolca, prije dvije i pol godine. Bio je nemiran i program mu je jako pomogao. "Kod Patrika se pomak vidio već nakon šest mjeseci. Fokus mu je dulje ostajao na jednoj stvari",  kazala je tad Petra.

Svečani doček malog Patrika održat će se u subotu, 3. kolovoza u 10 sati u Kavani Livadić u Samoboru. Imat ćeš priliku saznati sve o Patriku i porazgovarati s njegovom trenericom Zvjezdanom Budoš Mlinac.  Globalni uspjeh sjajnog Patrika proslavit će se druženjem uz tortu.

Možda te zanima... ALOHA: trening za mozak, učenje vještina i zabavno druženje s vršnjacima Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.