Školarci Razvoj od 7. do 14. godine 20. listopada 2017.

Kanadski premijer: Važno je odgajati dječake feministe

Foto: MARK BLINCH/REUTERS/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U autorskom članku za časopis Marie Claire, kanadski premijer Justin Trudeau osvrnuo se na važnu temu ravnopravnosti spolova i objasnio zašto supruga i on odgajaju svoju kćer, ali i sinove da postanu feministi

Kanadski premijer Justin Trudeau zna da je jednako važno odgajati i djevojčice i dječake da postanu feministi. U autorskom članku za časopis Marie Claire, političar je otvoreno progovorio o svojoj obitelji i kako on i njegova supruga Sophie uče osmogodišnju kćer Ellu, ali i 10-godišnjeg sina Xaviera i trogodišnjeg Hadriena uče o feminizmu. Priznao je kako je upravo zahvaljujući svojoj supruzi naučio koliko je važno djecu od samog početka odgajati kao feministe i učiti ih o jednakosti i ravnopravnosti.

dijete, djevojčica Možda te zanima... Naučite dijete samostalno razmišljati Vrtić

Dječake treba odgajati da postanu feministi u istoj mjeri kao i djevojčice jer "naši sinovi imaju moć i odgovornost promijeniti našu kulturu seksizma", rekao je 45-godišnji premijer i dodao kako smatra da će učenje dječaka da budu feministi dati dječacima osjećaj za pravdu i empatiju i pomoći im da se usprotive pritisku da gaje određeni tip muževnosti koji šteti muškarcima i onima u njihovom okruženju. 

fb Možda te zanima... 'Moj sin nikad neće biti preveliki 'muškarac' za kuhanje i kućanske poslove' Vrtić

Također je istaknuo kako je 'ludost' što će se njegova kćer morati suočiti s određenim preprekama samo zato što je djevojka. "Iako je društvo puno napredovalo u smislu ravnopravnosti spolova, veći napredak i dalje je potreban. 2017. godina je, a u Kanadi, ali i u svijetu, žene i djevojke i dalje se suočavaju s nasiljem, diskriminacijom, stereotipima koji ih ograničavaju i nejednakim mogućnostima koje ih sprječavaju da ostvare svoje snove", napisao je. 

Zora Subotić Možda te zanima... Kako odgojiti djevojčicu koja će znati cijeniti sebe Školarci

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.