Školarci 07. studenoga 2023.

Profesorica zatekla učenike kako se tuku, a onda je uslijedio preokret koji neće zaboraviti

Foto: Instagram
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nemili incidenti u školama uistinu nisu rijetkost više, nažalost. Učitelji(ce) i profesori(ce) neprestano su na oprezu i čine sve da bi dani u školi protjecali u miru i bez ikakvog nasilja, ma koliko to nekad teško bilo. Ova je učiteljica imala baš to na umu, a onda se iznenadila…

Ne moramo biti posebno pesimistični da pomislimo da se u nekoj gunguli u školi događa nešto loše. Primjera za takve situacije je toliko puno da smo gotovo oguglali i ne pitamo je li istina ili ne. Najteže je, naravno, učitelji(ca)ma i profesori(ca)ma koji su izloženi sve lošijim scenama i događajima.

Možda te zanima... Hrvatski školarci su zadovoljni radom učitelja, ali ne programom Školarci

No, sad kad smo to rekli, možda je vrijeme da kažemo i onu drugu stranu. Nade još ima! Tu i tamo pojavi se neki tračak nade koji nam vrati vjeru u ljude, pa čak i vjeru u djecu koju nismo zapravo izgubili, nego smo je nekako potisnuli duboko u sebe… Još ima dobre djece, itekako puno, bez obzira na to što nam se neprestano serviraju one ružne strane.

U jednoj se beogradskoj školi tako, mogla odigrati prava mala drama. Skupina dječaka okružila je jednog od njih na kraju učionice, nadvili su se nad njim i sve je govorilo kako je u tijeku tučnjava u kojoj njih desetak tuče jednog. Tako počinje video koji je objavljen na Instagram profilu Dnevna doza Beograda.

Učenici koji nisu uključeni u tučnjavu uglavnom su pred vratima razreda i pozivaju profesoricu koja je izvan razreda, da dođe vidjeti što se događa. Profesorica ulazi, vidi scenu na kraju razreda, gotovo naočigled problijedi i krene brzo prema učenicima koji se tuku.

No, kad dođe do njih i pokuša ih razmaknuti, oni se sami razmaknu, a učenik kojeg su „tukli“, izađe iz skupine – s buketom cvijeća za profesoricu! Tu su i konfete koje drugi učenici bacaju, svi se smiju, profesorica je u potpunoj nevjerici, a svi oni koji gledaju – barem progutaju knedlu, ako i ne puste suzu.

Profesorica koja je do maloprije još mislila da će morati razdvajati učenike koji su gotovo svi redom viši i jači od nje, najednom je u potpuno pozitivnom šoku, što pokazuje i način na koji se primila za srce – koje je vjerojatno udaralo kao ludo. A onda je uslijedio zagrljaj učenika, najiskreniji na svijetu, pa drugi, pa grupni zagrljaj koji je, vjerujemo, ovoj profesorici itekako napunio baterije i ispunio srce. 

„Naravno da ima dobre djece, samo ih moramo više prikazivati. Dosta je bilo nasilnika na društvenim mrežama,“ glasio je jedan od komentara ispod videa koji je objavljen.

„Ženi srce stalo dvaput u minuti!“ napisala je jedna pratiteljica, dok je druga napisala: „Ovo se zove poštovanje učiteljice, a i učiteljice prema učenicima! Prelijepo!“

Ono oko čega se sigurno svi možemo složiti jest da nam treba više ovakvih primjera na društvenim mrežama, portalima, posvuda! Jer tako lako zaboravimo da još ima nade i da još ima dobrih primjera…

Roditelji Možda te zanima... Učiteljica otkriva koji tip roditelja odgaja najneposlušniju djecu. Iznenadit ćeš se... Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.