Zamiriši dom neodoljivom sezonskom slasticom...
Sočne, domaće šljive u kombinaciji s mrvičastim posipom i kuglicom sladoleda - desert su iz snova! Riječ je o popularnom drobljencu, slastici koja se priprema u tren oka.
U nastavku donosimo recept za sezonski crumble sa šljivama koji će odlično pasati uz kuglicu sladoleda od vanilije ili tučeno slatko vrhnje. Dobar tek!
Sastojci:
- 800 g zrelih šljiva, prepolovljenih
- 50 g smeđeg šećera
- sitno naribana korica jedne naranče
- 1 žličica mljevenog cimeta
- 1 žličica glatkog brašna
Za mrvičasto tijesto:
- 250 g glatkog brašna
- 150 g maslaca
- 80 g šećera u prahu
- 80 g šećera
- 50 g mljevenih badema
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
- Šljive nareži na manje komade. Stavi ih na dno plitke vatrostalne posude dugačke oko 28 cm.
- Pomiješaj šećer, koricu naranče, cimet i žlicu brašna te smjesu pospi po šljivama.
- Za tijesto, rukama utrljaj maslac u brašno, a zatim umiješaj ostale sastojke.
- Rasporedi tijesto po šljivama i peci u pećnici 30-40 minuta dok ne porumeni.
- Ostavi da se ohladi oko 15 minuta prije posluživanja. Uživaj!
Više recepata potraži na missGastro