Ako ti u hladnjaku već nekoliko dana stoji grčki jogurt, i nemaš ga namjeru pojesti za doručak ili gablec, iskoristi ga za pripremu torte
Iako su nam drage verzije cheesecakea sa svježim sirom, mascarponeom ili krem sirom, ukusna nam je i ova pristupačna opcija s grčkim jogurtom.
Postupak pripreme je kratak i jednostavan, popis sastojaka je zaista kratak, a opcija za serviranje ima nebrojeno mnogo. Predlažemo da iskoristiš sezonsko voće, poput malina ili borovnica, za pripremu kiselkastih i fotogeničnih preljeva.
Sastojci:
- 500 ml grčkog jogurta
- 100 g šećera
- Prstohvat soli
- 2 jaja
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 1 žlica kukuruznog škroba
- Graham krekeri (10-ak komada)
- 3 žlice bademovog mlijeka
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Obloži kalup za tortu promjera (18 ili 20 cm) papirom za pečenje ili ga dobro namasti.
- Graham krekere grubo samelji pa ih pomiješaj s bademovim mlijekom. Smjesu ravnomjerno rasporedi po dnu kalupa.
- Izmiksaj jaja sa šećerom pa dodaj jogurt i vaniliju. U glatku, pahuljastu smjesu na kraju dodaj prstohvat soli i kukuruzni škrob. Prelij preko pripremljene baze pa zagladi.
- Peci 30 do 40 minuta. Znat ćeš da je gotov kad poprimi zlatnu boju i rubovi se počnu odvajati od kalupa, ali centar još uvijek bude, u nedostatku prikladnog izraza, želatinozan.
Pusti da odstoji barem dva sata u hladnjaku prije rezanja. U slast!
Više recepata potraži na portalu missGastro.