Nemaš vremena i nemaš ideju? To ne znači da trebaš preskočiti desert...
Ako imaš veliki paket domaćih jagoda, dio obavezno iskoristi za pripremu jednostavnog sezonskog crumblea. Riječ je o brzinskoj kombinaciji jagoda sa šećerom i posipa sa zobenim pahuljicama i smeđim šećerom.
Ova slastica zadovoljava sve kriterije koje imamo tijekom radnog tjedna: priprema je kratka, vrijeme pečenja također nije predugo, a ne mora se ni hladiti. Uz to, veliku većinu namirnica vjerojatno već imaš kod kuće. Ako ti nešto i fali, možeš po to skoknuti u minijaturni kvartovski dućan.
Količina je i više nego dovoljna za peteročlanu obitelj. Ako dodaš i kuglicu sladoleda od vanilije, ili lagano tučeno slatko vrhnje, bit će još sretniji.
Sastojci za nadjev od jagoda:
- 700 g jagoda
- 50 g šećera
- 1 pakiranje vanilin šećera
- 3 žlice kukuruznog škroba
Sastojci za posip:
- 130 g glatkog brašna
- 70 g zobenih pahuljica
- 120 g bijelog šećera
- 120 g smeđeg šećera
- 1/2 žličice cimeta
- 120 g otopljenog maslaca
- Prstohvat soli
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Duboku posudu za pečenje premaži maslacem.
- Jagode operi, nareži na četvrtine pa ih pomiješaj sa šećerom, vanilin šećerom i kukuruznim škrobom. Prebaci ih u pripremljenu posudu.
- U drugoj posudi pomiješaj sve sastojke za posip pa ih prelij rastopljenim i rashlađenim maslacem. Miješaj dok ne dobiješ mrvičastu smjesu. Potom je rukama rasporedi po jagodama.
- Peci 40-ak minuta u zagrijanoj pećnici, se dok posip ne poprimi zlatnu boju.
U slast!
Više recepata potraži na missGASTRO.