I veliki i mali obožavaju cheesecake, a izvrsno ljetno osvježenje svakako je ova ledena torta od sira s preljevom od borovnica
Sočnom cheesecakeu teško je odoljeti, a još ako se cijeloj kombinaciji dodaju osvježavajuće borovnice, nastat će desert koji nitko u obitelji neće moći preskočiti.
Fantazija od sira s preljevom od borovnica
Sastojci:
- 1,5 šalica borovnica
- 1,5 šalica šećera + još dvije žlice 2 žličice kukuruznog škroba
- žlica limunova soka
- šalica izmrvljenih keksa
- 2 žlice maslaca
- 240 g kremastog sira
- 240 g kiselog vrhnja
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 4 jaja
- 2 žlice brašna
Priprema:
Ugrij pećnicu na 170°C. Ugrij borovnice s pola šalice šećera i kukuruznim škrobom. Kuhaj dok ne zavrije pa smanji vatru i neka se krčka pet minuta. Ulij smjesu u blender s limunovim sokom i miksaj dok ne dobiješ jednoličnu smjesu. Pomiješaj izmrvljene kekse s dvije žlice šećera i maslacem. Utisni smjesu u lim za pečenje i peci deset minuta pa ostavi sa strane. Istuci kremasti sir, dodaj šalicu šećera te kiselo vrhnje i vaniliju. Dodaj jaje, jedno po jedno pa umiješaj brašno. Nadjev prelij preko ispečene kore, a preko prelij sirup od borovnica. Stavi tortu u posudu napunjenu s vodom te peci sat i 25 minuta. Dobro ohladi i posluži.
Više recepata potraži na portalu Gastro.hr