Školarci 30. ožujka 2023.

Devetogodišnjak osvojio TikTok: Tati je sašio košulju na tečaju šivanja

Foto: TikTok snimka zaslona
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U današnje vrijeme nas, priznajemo, sve više fascinira ručni rad današnje djece. S razlogom, naravno, jer ga sve rjeđe viđamo, i to ne samo kod djece. Ne čudi, stoga, što je ovaj mališan apsolutno osvojio simpatije TikTok populacije!

Iako se već dugo o tom govori, domaćinstvo se u škole još uvijek nije vratilo, a vještine koje su se na ovim satovima njegovale toliko su rijetke da se čudom čudimo kad se prisjetimo da djeca – uistinu mogu nešto izraditi vlastitim rukama. Osim upaliti igraću konzolu ili tablet, naravno. Ručni rad bilo kakve vrste gotovo da je nestao iz mlađe populacije, onih koji tek dolaze. A nisu niti strukovna zanimanja visoko na popisu traženih…

Možda te zanima... Mami javili da sin ne smije nositi dodatnu užinu za prijatelja u školu Školarci

Upravo zato shvaćamo zašto je devetogodišnji Sam iz Massachusettsa osvojio simpatije šarolike populacije TikTokera i zašto je video koji je snimao njegova tata postao viralan. Simpatični i očito nadareni Sam svom je tati Aaronu sam izradio poklon – sašio mu je košulju.

Da, točno to. Na tečaju šivanja sašio mu je košulju koju bez problema može nositi, i to s ponosom.

Tata ga je u nevjerici pitao „Ti si to napravio?“, a Sam je sramežljivo odgovorio da je. Nakon tog mu je pojasnio da je sam napravio čak i rupe za gumbe. Imao je malu pomoć na tečaju, ali je većinu, kaže, napravio sam.

@daddyfiles Sam made me a shirt! Wow. #sewing #sewingtiktok #samsewgood #boyswhosew #parenting #raisingboys ♬ original sound - Aaron

Tata je odmah probao košulju, koja mu je savršeno pristajala! Svidio mu se čak i neobični, pomalo retro uzorak, a istaknuo je i pokazao da košulja ima čak i ušitak na leđima, za koji je tata priznao da ne zna kako se zove.

„Možeš ju nositi na traperice, onako kako to inače nosiš,“ rekao je Sam ponosno tati, a tata je rekao da će ju odmah nositi na večeru.

Ako uzmemo u obzir da ima 9 godina i da je, pored tog, dječak – koji je odbacio sve predrasude i upisao tečaj šivanja – shvatit ćemo koliko je ovo zapravo fascinantno i divno. S druge strane, shvatit ćemo koliko zapravo gubimo samim time što djecu (čast iznimkama) često ne učimo ovakvim vještinama.

„Napravio je sam rupe za gumbe! Tata, znaš li koliko je to teško? Moraš mu odati priznanje za to!“ rekla je jedna komentatorica, dok je druga dodala da ima diplomu iz modnog dizajna, te da je ovo čisti, prirodni talent. „Taj klinac će ostvariti svašta ako nastavi šivati!“

Tata kaže da je Sam počeo ići na tečaj šivanja prošle godine i da je jako napredovao. On je, kaže, stara duša, pa tako jako dobro funkcionira i komunicira s odraslima i u svijetu odraslih. No, to mu nije donijelo puno „slave“ u školi. Tata kaže da ga djeca u školi ne razumiju i da su ga znali čak zadirkivati zbog njegovog talenta.

Nažalost, to nas ne čudi. Nego tek žalosti. Bravo, Sam, nastavi dalje tako!

Možda te zanima... Muškarac slikovito opisao kako je doživio porod: "Zašto nitko ne priča o tome?! Bilo je traumatičnih stvari" Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.