Školarci 12. veljače 2024.

Bliže se školski praznici, a školarcima treba naći zabavu i u tim danima

Foto: Unsplash+
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Školski praznici su školarcima uvijek dobrodošlo vrijeme za opuštanje i odmor od škole, ali roditeljima često predstavlja problem kako zabaviti klince tih dana…

Bliže se školski praznici i školarci već odbrojavaju dane do njih. Treba se odmoriti od učenja, pisanja, testova i ostalog što škola nosi. I nema uopće sumnje da im to uistinu i treba – bez obzira na to u koji razred išli i koliko im gradiva i ispita „visi nad glavom“. No, roditelji na te praznike često gledaju malo drukčije…

Možda te zanima... Mama za svoje klince organizirala ljetni kamp „Kako biti osoba“ i podijelila što se tamo uči Školarci

Naime, školskih praznika je daleko više nego što je godišnjeg odmora na raspolaganju roditeljima. Ostaje tako uvijek problem kako djeci organizirati to vrijeme. I tu u pomoć priskaču često centri za kulturu, koji redovno organiziraju besplatne radionice za školarce u tom razdoblju. Tako će biti i za ove praznike.

Zagrebački centri za kulturu organizirat će besplatne radionice u razdoblju od 19. do 23. veljače, a mi smo pokušali izdvojiti barem neke i otprilike navesti njihove programe.

Program će tako imati Centar za kulturu Novi Zagreb, Centar za kulturu Trešnjevka, Centar za kulturu Susedgrad… Na stranicama centra za kulturu u svojoj četvrti možete lako provjeriti ima li u vama najbližem Centru program za taj tjedan praznika.

U Centru za kulturu Novi Zagreb tako možete birati između radionice nazvane Likovna kreativka, Igraonice, te Playstation, Nintendoi kompjuterske radionice; a bit će organizirana i Igraonica društvenih igara, te rekreativni program Gombaonica.

Zimski bungalov naziv je radionica u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, a na raspolaganju djeci bit će kreativna likovna radionica, znanstvena radionica Snježna formula, te zanimljiva radionica koja će djecu učiti raspolaganju novcem, nazvana Financijska pismenost Lego kockama.

U Centru za kulturu Trešnjevka održavaju se svakih praznika radionice pod nazivom Cool School, a ovih praznika djeca mogu trenutno odabrati jedino radionicu Art&Fun – radionice crtanja guščjim perom, dok su ostale radionice popunjene, kao na primjer Radionica izrade keramike.

Narodno sveučilište Dubrava također priprema besplatne radionice, a djeca mogu birati između Radionice izrade mozaike od keramičkih pločica i Radionice izrade ukrasnih jastučića.

Potražite u svom kvartu slične radionice, i to što prije, jer mjesta se brzo popunjavaju!

Možda te zanima... Ovo je prijedlog školskih praznika 2023./2024.: Zimski praznici opet u dva dijela Školarci

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.