Školarci 12. srpnja 2023.

10-godišnjakinja ne zna otvoriti CD koji joj je mama dala? Mama: Osjećam se staro!

Foto: Screenshot
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Generacijski jaz može se očitovati na toliko različitih načina, a često nas pogodi onda kad naša djeca ne znaju nešto što je nama prije nego što smo postali roditelji bilo sasvim uobičajeno. Kao, na primjer, korištenje CD-a.

Znaš ono kako se nekad začudiš kad shvatiš da moraš svom djetetu objašnjavati da nekad mobiteli nisu postojali? Ili ono kad im pokušavaš dočarati kako je to bilo kad nije bilo cjelodnevnog programa za djecu? Ne, niti Youtubea. Ni Netflixa. To su neke stvari koje im sigurno često „gurneš“ pod nos. No, na neke sasvim „prizemne“ stvari zapravo niti ne računaš, odnosno ne padne ti niti na pamet da ne znaju čemu služi, na primjer, video kazeta.

Možda te zanima... Voditelj Andy Cohen podijelio video ispada bijesa svog sina oko keksa – i poznato nam je! Vrtić

Jedna se mama tako iznenadila činjenicom da njezina 10-godišnja kći ne zna otvoriti kutiju CD-a. da, upravo tako. Mama iz Pennsylvanije, čiji se profil na TikToku naziva elspa570, dala je svojoj kćeri Tegan CD u svom uobičajenom, plastičnom omotu. Najprije joj je dala ranije tu kutijicu, a onda joj oduzela, kako bi to mogla snimiti, da drugi vide „da je to prava borba“.

Tegan se gotovo punu minutu „borila“ s kutijicom, te usput ispitivala mamu „Što je to?“ Nije uopće neobično da je ovaj video mnoge ostavio s osjećajem koliko su zapravo stari. A taj je video prikupio gotovo 2 milijuna pregleda, te gotovo 15000 komentara na ovu temu. „Samo mi je 27 i wow već sam stara.“

@elspa570 #andshesasmartkid #cdsaredead #howoldami ♬ original sound - ELS

Neki su u komentarima predlagali mami da joj da kazetu, da vide što će s tim, dok je jedan komentator citirao Spužva Boba: „Samo… otvori to… otvori… otvori poklopac… ne, Patrik, poklopac… poklopac…“

U idućem videu, Tegan je na kraju ipak uspjela otvoriti CD, ali i dalje nije znala čemu služi. I to je nešto s čim se moramo naučiti nositi. Da, osjećamo se staro. I da, nedostaju nam CD-i i kazete i fiksni telefoni, ma koliko nam zapravo danas bilo lakše s modernijim varijantama ovih stvarčica.

Možda te zanima... Reakcija kćeri Serene Williams na njenu trudnoću je oličenje istinske sreće Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.