Roditelji Zanimljivosti 23. rujna 2023.

Fotografski projekt koji slavi 'stvarne' trenutke roditeljstva

Foto: Instagram/shamoftheperfect
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Fotografski projekt triju mama otkriva neurednu stvarnost i ljepotu roditeljstva s kojom se svi roditelji mogu poistovjetiti

Erika Roa, Lacey Monroe i Natasha Kelly su tri mame koje su pokrenule umjetnički projekt pod imenom 'Sham of the Perfect', a koji se fokusira na 'stvarne' trenutke roditeljstva

"Naš projekt posvećen je dokumentiranju obiteljskih fotografija i svog nereda, ispada bijesa, jednostavne sreće i nezaboravnih trenutaka koji se događaju kad ne pokušavate učiniti da sve izgleda savršeno", rekla je Erika.

Možda te zanima... 50 stvari koje trebate napraviti prije nego vaše dijete odraste Roditelji

To je projekt u kojem roditelji diljem svijeta svakodnevno dijele fotografije koje prikazuju svakodnevno roditeljstvo, obitelji, djetinjstvo i dom onakvima kakvi zapravo jesu: puni mana i ljepote u isto vrijeme

Možda te zanima... Mama pokazala kako stvarno izgleda život s malom djecom Roditelji

Fotografije na njihovom Facebooku i Instagramu uključuju katastrofalan nered, prljava lica, stopala i odjeću, gole guze i prave emocije: od svakodnevne igre do obroka, spavanje, plakanje, smijeh, zagrljaji, svađe, poljupci, skakanje, durenje - sve one trenutke s kojima se roditelji diljem svijeta mogu poistovjetiti, za razliku od čestih namještenih trenutaka u časopisima, na televiziji ili u knjigama. 

"Odlučile smo se fokusirati na naše obitelji i uključile smo naše fotoaparate kako bi proučile što znači biti obitelj u današnjem svijetu. Bile smo umorne od fotografija koje samo prikazuju sretnu i nasmijanu djecu u savršenom interijeru ili na livadama obasjanima suncem. Znale smo da tako naši životi ne izgledaju i pomislile smo kako sigurno ima puno drugih roditelja koji misle kao i mi i koji bi htjeli vidjeti iskrenije prikaze obiteljskog života."

Ono što ove mame žele je ohrabriti roditelje da prihvate kaos u svom životu. "Roditeljstvo ne dolazi s plaćom, bolovanjem, blagdanima i povlasticama. Radno vrijeme je od 0-24, ali je to je ujedno i jedan od najljepših i najčasnijih poslova koji osoba može imati", zaključile su ove mame. 

danielle guenther Možda te zanima... Fotografije koje savršeno točno prikazuju život s djecom Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.