Roditelji 25. kolovoza 2023.

U suludom TikTok izazovu roditelji razbijaju jaja djeci na glavi. Stručnjaci su zgroženi!

Foto: TikTok snimka zaslona
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Znamo već neko vrijeme da su TikTok izazovi općenito nešto poprilično loše i gotovo nikad pozitivno. No, nekako nas najviše ljute oni u kojima roditelji uključuju djecu u izazove. Ovo je jedan od takvih.

Osim za one koji su izraziti pobornici TikTok izazova, takvi trendovi često su nerazumljivi gotovo svima. Zašto raditi doslovno gluposti i snimati se, a nekad ček i riskirati život, velikoj većini neće nikad biti jasno. Posebno su zbog ovih izazova već neko vrijeme zabrinuti roditelji, znajući da djeca ne znaju procijeniti rizik i tako se lako dovode u opasnost.

Možda te zanima... Školarci hospitalizirani zbog izazova s opasno ljutom žvakaćom gumom Školarci

No, nisu svi roditelji protivnici TikTok izazova. Nisu čak niti svi roditelji protivnici TikTok izazova u kojima sudjeluju djeca. Pa čak i ako to znači da djeca zbog tog na neki način ispaštaju. Nedavno smo pisali o izazovu strašenja djece aplikacijom na mobitelu, kako bi se na snimci ulovila reakcija i djetetov strah.

Iako je taj izazov na prvi pogled daleko strašniji iz dječje perspektive, niti ovaj koji je trenutno u trendu nije, usudit ćemo se reći, posebno pametan niti bezazlen.

Izazov nazvan #eggprank sastoji se od snimanja videa u kojem roditelj razbije djetetu jaje o glavu. S tim da dijete nije svjesno da će mu se razbiti – jaje o glavu. Poanta je, naravno, snimiti djetetovu reakciju na razbijanje jaja o glavu. Prilično bizarno, zar ne? I ovako na prvu čini se kao da nije nešto opasno, nego tek blesavo, ali reakcije djece pokazuju da im nimalo ne odgovara sudjelovanje u ovakvom nečem.

Da, neka djeca plaču, neka su vidljivo šokirana, neka su iznenađena, pitaju roditelje zašto su to napravili… Sve u svemu, gotovo da nema djece koja su oduševljena ovim izazovom niti sudjelovanjem u njemu. Može se to vidjeti iz prikupljenih videa u ovom koji se može pogledati niže.

@dailyeditions New tiktok trend: Parents cracking eggs on their kids heads 😳😂 #crackingeggs #eggs #longervideos #funny ♬ original sound - Daily Edition

Video snimke s ovim hashtagom prikupile su više od 670 milijuna pregleda, što pokazuje da je mnogima ovo – zabavno. I dok roditelji, najvjerojatnije, ne misle ništa loše i zapravo se samo žele zabaviti i nasmijati (i prikupiti klikove, naravno), neki su stručnjaci bili malo oštriji prema ovom trendu. Liječnici su, tako, pokušali ukazati na činjenicu da se dijete ovako može ozlijediti, ali i zaraziti bakterijama koje se mogu nalaziti u sirovim jajima. Jedna je američka pedijatrica, Meghan Martin, to rekla čak na ovakav način: „Doslovno razmazuju salmonelu po djetetovom čelu.“

I psiholozi se slažu da ovaj trend nije nikako primjeren djeci, te apeliraju na to da se ne radi. No, ako vam psiholozi moraju reći da ovo nije dobro, već ste otišli korak predaleko. Ne činite ovakve stvari svojoj djeci! Ili se onda kasnije, kad postanu tinejdžeri koji sudjeluju u raznim opasnim TikTok izazovima, nemojte pametovati.

Možda te zanima... Mama obrijala sinu glavu da mu naraste gušća kosa – reakcije su vrlo podijeljene Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.