Roditelji Sretna mama 05. srpnja 2016.

Top 6 kulinarskih savjeta za lakše kuhanje

Lazanje
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Donosimo vam savjete zlata vrijedne koji će vam olakšati svakodnevno kuhanje

Ako pratite ove savjete i trikove postat ćete majstor u vlastitoj kuhinji:

  • Skladištenje voća - banane, avokado, mango i šljive odvojite od brokule, mrkve i lisnatog zelenog povrća jer ispuštaju plinove koji ubrzavaju kvarenje
  • Zamjena tijestu za lazanje - Ponestane li vam tijesta za lazanje, iskoristite mlince. Blanširajte ih i složite na dno posude za pečenje, zalijte bešamelom, puretinom i povrćem
  • Biskvit - Kako biskvitni kolač prilikom pečenja ne bi pao, prije pečenja u sredinu stavite makaron
  • Čuvanje rajčica u konzervi - Kako biste spriječili stvaranje plijesni u otvorenoj limenci pelata koju niste potrošili, prelijte je s maslinovim uljem i spremite u hladnjak
  • Ustajali kruh - Ako vam kruh postaje ustajao, stavite ga u vrećicu s komadom svježeg celera i zatvorite. Celer će mu vratiti svježinu i lijepu teksturu.
  • Kožica na pudingu - Kako biste izbjegli kožicu na pudingu, prekrijte ga folijom ili papirom za pečenje 

 Nova i još ukusnija piletina s grčkim jogurtom

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.