Roditelji Sretna mama 14. svibnja 2018.

Posjeti kongres Mame&klinci powered by Klokanica!

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Svibanj je mjesec mama. Osim što se slavi Majčin dan, 26. svibnja u Muzeju Mimara u Zagrebu mame imaju i svoju konferenciju

Pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, 26. svibnja od 9 do 17 sati u Muzeju Mimara održava se konferencija Mame&klinci powered by Klokanica, koja za cilj ima okupiti mame i podariti im znanje, informacije, alate koji će im pomoći, ali i inspirirati te potaknuti da uvijek traže više i bolje.

Ovogodišnja top tema je vršnjačko nasilje i kako ga spriječiti. Danas su djeca sve više izložena nasilju, ali i postaju nasilna, zato je odgoj empatične djece najbolji odgovor. Kako odgojiti empatično dijete govorit će mnogi stručnjaci među kojima je i prof. sc. dr. Vesna Bilić koja se već godinama bavi ovim problemom, Swea Jelić Tuščić iz Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, te Anamarija Vujić iz udruge Hrabri telefon uz spisateljicu Rosie Kugli, a panel će moderirati urednica portala Klokanica, Tajana Tretnjak.

Na konferenciji mame čeka čak pet panela zanimljivih tema na kojima, uz stručne osobe sudjeluju i mnoge poznate mame kao što su Ana i Snježana Rucner koje će govoriti o tome kako su spojile majčinstvo i karijeru, dvije Lane, Lana Klingor Mihić i Lana Pavić koje će inspirirati mame pričom zašto je super imati troje djece. Posebno zanimljivi panel je onaj mladih dama ​​​​​​ Gite i Lare Borne (11 godina) koje će objasniti što bi bilo da su one mame.

Kroz predavanja i radionice mame će otkriti kako se nositi s ispadima bijesa i kako koristiti dječji jezik (Iva Brčić, edukatorica programa The Happiest Baby), što je pametna prehrana (nutricionistica Hrvojka Becker), zašto mame treba imati pravo na sebe (integrativna terapeutkinja Nadja Skazlić), kao i o tome kako djeca koriste naše slabosti (psihologinja Maja Vučić).

Za inspirativne priče zadužene su mame s portala Supermame.hr, najpoznatija slovenska mama blogerica Eva Lozina kao i Marin Dadić iz projekta Aktivna Hrvatska, a dolazi i gošća iznenađenja.

"Konferencija "Mame&klinci powered by Klokanica" zamišljena je baš poput slasne torte, red znanja, red informacija, red inspirativnih priča, red zabave, dobre hrane, druženja, a kao šlag i bogata nagradna igra. Želja nam je da ovo postane tradicionalno okupljanje mama ne sama u Zagrebu već kroz naš projekt "Gradovi prijatelji mama" i u drugim gradovima Hrvatske," rekla je mr. sc. Danijela Gašparović predsjednica udruge Mame i klinci, tate i ljubimci. 

Prijavi se -->  www.mameiklinci.com

I ti imaš priliku osvojiti ulaznice za dvoje za konferenciju "Mame&klinci powered by Klokanica"!  Pročitaj pravila natječaja.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.