Roditelji Sretna mama 30. rujna 2016.

Mame osjećaju krivnju kad kupuju sebi umjesto djeci

kupovina mama dijete curica
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mnoge majke osjećaju krivnju kad kupuju odjeću za sebe umjesto na svoju djecu, pokazala je studija jednog lanca robnih kuća u Velikog Britaniji

Novo istraživanje jednog lanca robnih kuća u Velikoj Britaniji otkrilo je da čak 94 posto majki troši više novca na odjeću svoje djece, nego na svoju odjeću.

Trećina majki reklo je da bi radije potrošilo 100 funti na komad odjeće za dijete nego za sebe i pored toga što su svjesne da će ga dijete vrlo brzo prerasti. Usporedbe radi, prosjek novca koji bi potrošile na sebe je 220 funti godišnje.

Kada uzmem vrijeme za sebe, osjećam se kao lopov

Neke majke čak zapostavljaju sebe u tom smislu, jer je gotovo polovica njih, točnije 46 posto, reklo da osjeća krivnju kada sebi kupi neki komad odjeće, dok 47 posto majki kaže da se trudi svom djetetu kupiti nešto novo da obuče svaki tjedan.

Mame provedu trećinu života brinući o djeci i kućanstvu

U istraživanju u kojem je sudjelovalo 1 000 majki u dobi između 18 i 55 godina, otkriveno je i da mame većinom ne kupuju odjeću za djecu na rasprodajama i sniženjima, dok su očevi ti koji na taj način pokušavaju uštedjeti.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.