Roditelji Sretna mama 14. srpnja 2020.

Pismo majkama heroinama: Za svoju djecu ti si žena ratnica i transformer junakinja

Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Sva djeca u svojoj majci vide zaštitu, pravu ljubav, brigu. Vi ste naš izvor života, prve ljubavi, najveće podrške, svega najljepšega i najvećega na ovome svijetu. Vi ste za nas sve ono što nam se čini nemogućim, idealnim i nedostižnim, Vi i  to možete. Sve stižete i uvijek imate dovoljno strpljenja i snage za sve. Vi ste Hrabrice, patite da mi to ne osjetimo i brinete kada ne vidimo.

Naša čitateljica Iva Liović jedna je od mama koje su u veljači ove godine rađale u zagrebačkoj bolnici Merkur na dan kad je rođen rekordan broj beba - čak njih 15! Maleni Ante Josip na svijet je došao s 40 tjedana i 6 dana. 

"Porod je bio neuobičajen jer sam rađala na dan kada je na Merkuru rođen rekordan broj bebica, njih čak 15. Ante Josip je moja prva beba i moja prva trudnoća koja je prošla fantastično, bez bolova i "slatkih muka". Uživala sam u pripremanju svega za novog člana. Otkad sam saznala da sam trudna, moj život se u potpunosti promjenio. Malo nas je zatekla prinova, ali našoj sreći nije bilo kraja. Trebalo je neko vrijeme da se naviknem i prihvatim činjenicu da dolazi novo razdoblje života i da se zatvara prethodno, ono studentsko i bezbrižno", rekla nam je 23-godišnja Iva koja je trenutno na magisteriju iz komunikologije.

rodilište, novorođenčad, bolnica Možda te zanima... Rekord u zagrebačkom rodilištu: 15 beba rodilo se u jednoj noći Trudnoća

Kad je bila trudna, mlada mama je napisala pismo posvećeno svim majkama:

Drage Heroine,

Bravo za sve što činite jer Vi ste najhrabrija bića na svijetu. Vi ste uzor, čista ljubav i beskrajna žrtva. U očima svoje djece Vi niste samo Mame, vi ste najposebnija osoba u njihovim životima.

Vi ste za svoju djecu poput žene ratnice, transformer junakinje ili onog glavnog lika koji ima sve moći svijeta. Uvijek ste tu, uvijek imate odgovor na sve i sve možete. Vi ste za njih oni najjači likovi iz crtića poput kojih oni žele biti. 

Ljubav se ne može opisati  ili predočiti, može se osjetiti. Kada krenemo učiti o svijetu i postanemo svjesni sebe kao djeca, možda ne znamo što je to ljubav po definiciji, ali zasigurno znamo kako čuči u jednoj osobi koja ju nesebično daje od prvoga trena. U onoj osobi koja je na nas uvijek ponosna, koja voli sve naše mane i koja u svakom trenu našeg života radi i radila je ono što je najbolje za nas. Dakako uvijek postoje i pogreške, ali, drage naše Heroine, i one su nastale iz ljubavi i to su samo pogreške iz dobre namjere. 

 | Author: Shutterstock Foto: Shutterstock

Znate, sva djeca u svojoj majci vide zaštitu, pravu ljubav, brigu. Vi ste naš izvor života, prve ljubavi, najveće podrške, svega najljepšega i najvećega na ovome svijetu. Vi ste za nas sve ono što nam se čini nemogućim, idealnim i nedostižnim, Vi i  to možete. Sve stižete i uvijek imate dovoljno strpljenja i snage za sve. Vi ste Hrabrice, patite da mi to ne osjetimo i brinete kada ne vidimo. Toliko toga ste dali za i zbog nas, toliko puta ste svoje potrebe stavile na posljednje mjesto i toliko puta ste se nesebično dale. Hvala što ste prihvatili svoju najveću ulogu u životu i što odrađujete najveći projekt u svome životu. Hvala što ste hrabre, jedinstvene i svemoćne.

Hvala Vam, Heroine, na svemu što nam dajete i na svemu što nosimo u svijet. Hvala što ste nam podarile život.

Mi kao djeca smo Vam i više nego zahvalni i ne postoje riječi kojima bi opisali Vašu ulogu i postojanje. Možda to ne pokazuju svi na isti način i u isto vrijeme, ali zapamtite da bez vas ništa ne bi bilo moguće. 

Ovo pismo posvećeno je svim majkama, svim budućim majkama i svim heroinama koje nam svaki dan pokazuju što je to ljubav zapravo. Nikada nemojte zaboraviti glavne i prave vrijednosti u životu, one najljepše. Nikada se nemojte sramiti svojih heroina i nemojte im zaboraviti reći koliko ih volite. Život je jedan i prekratak i iako im ne možemo vratiti sve ono što su nama darovale, zaslužuju da im pokažemo zahvalnost. U svijetu trenutno vladaju druge, iskrivljene i pogrešne vrijednosti, a ja vam svima želim da se svaki dan podsjetite na one koje su vas oblikovale, stvorile i koje vas čine da budete ono što i jeste. 

Majka je svakome posebna osoba u životu 

"Ovo pismo nastalo je iz velikih emocija koje sam prepoznala i otkrila u drugome stanju. Puno pitanja i misli mi se mrzvalo po glavi, stoga sam neke od njih odlučila i napisati. Majka je svakome posebna osoba u životu i kada sam shvatila da ću upravo ja jednom novom biću biti ono što je meni moja majka u životu, a nema ljepšeg osjećaja od toga, barem za mene, bila sam presretna. Moje emocije nakon porođaja su zaista velike i posebne, majčinstvo je poseban osjećaj i iskustvo", ispričala nam je mama Iva.

"Trenutno sam u "borbi" s dojenjem, hormonima, raznim emocijama, pokušavam se što bolje snaći i dati sve od sebe, a opet uživati. Ovo je tek početak naše priče i jako se veselim svemu što dolazi. Strahovi postoje naravno i nitko vas na to ne može pripremiti, ali trudim se dati sve od sebe. Trenutno vodim psihološke i fizičke borbe s dojenjem i najgore je što vas nitko na to ne priprema i mislite da je porod "najteža stvar" za vaše tijelo i um".

Možda te zanima... Pismo samoj sebi prije nego što sam postala majka Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.