Roditelji Sretna mama 26. lipnja 2013.

Olga Pakalović: 'U trudnoći se osjećam zaljubljeno'

Olga Pakalović, trudnica
Foto: Slavko Miđor/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Glumica Olga Pakalović za Klokanicu je otkrila kako se osjećala kada je saznala da je trudna, što se sve od tada promijenilo u njezinom životu te što očekuje od poroda i majčinstva

"Kad sam saznala da sam trudna osjećala sam se uzbuđeno, sretno, nestvarno, odabrano... Nekako između nevjerice i ushićenja. Od prvog trenutka znala sam da ne bih ništa mijenjala i da sam spremna nositi se sa svim što život donese. Osjetila sam poštovanje prema svom tijelu i čudu koje se dogodilo", kaže glumica i dramska prvakinja HNK Olga Pakalović koja je nedavno ušla u treće tromjesečje trudnoće.

Olga Pakalović, trudnica | Author: Slavko Miđor/PIXSELL Foto: Slavko Miđor/PIXSELL

Glumica kaže da je jako zadovoljna trudnica bez većih tegoba. "Trudnoću niti u jednom trenutku nisam doživjela kao bolest, već kao stanje u kojem mi je sasvim slatko i normalno imati i nizak tlak, bolove u leđima, nešto besanih noći i taj blaženi mozak zbog kojeg bih vrlo rado poduplala trajanje trudnoće", kaže Olga i dodaje da uživa u osjećaju kojim tretira samu sebe.

"Ne izbjegavam se, nego udovoljim i poslušam sve potrebe koje mi unutarnji glasić traži, što se ne odnosi isključivo na hranu. Sporija sam, što je za mene nova kvaliteta u kojoj uživam, gledam svoje tijelo koje se mijenja, gledam ženu koja se budi. U svakom slučaju osjećaj najbliži zaljubljenosti", priča 34-godišnja glumica koja je aktivno radila i igrala predstave kroz cijelo prvo tromjesečje.

Aktivna trudnica

Iako je aktivna trudnica, kaže da je ipak pošteđena posla koji bi ju na bilo koji način ugrozio. "Raspolažem svojim vremenom kvalitetnije, u skladu sa svojim potrebama. Moje obveze više nisu ono što moram, već ono što mogu i ono što želim. To mi daje divan osjećaj slobode i poštovanja prema sebi", kaže.

U drugom tromjesečju počela je vježbati u studiju za pilates Body&Mind kod Mirele Anić i kako kaže, preporodila se. "Oslobodila sam se nekih strahova, nabildala trudničko samopouzdanje kojim gledam svoje tijelo. Imam divne trenere koji su stručni za ova delikatna stanja i mislim da ću do poroda biti uporna", priča Olga.

Što se tiče prehrane, glumica kaže da je raznovrsna i mijenja se zajedno s njom. "Jedem sve bez nekih posebnih želja, a ponekad iznimno uživam u slatkom ili jako kiselom. Nastojim da nikad nisam gladna jer me od toga hvata nervoza pa sa sobom uvijek imam S.O.S. vrećice s hranom za grickanje. Uglavnom si radim napitke u blenderu, pečem svježi kruh sa sjemenkama, guštam u ribi, cikli, juhama, bademima i voću, voću, voću svih vrsta... Moja mala slabost su bomboni", dodaje sa smiješkom.

Ambasadorica udruge Teta Nada

Olga Pakalović ambasadorica je udruge Teta Nada za 2013. godinu i sudjeluje u događajima povezanima s udrugom. "Moje informiranje o trudnoći je spoj svega, ali stanem na vrijeme kad shvatim da nepotrebno punim glavu informacijama koje su vezane uz ono što se još nije dogodilo ili je već prošlo. Moj najbolji provjereni osjećaj umirenja i informiranja je kad sam u kontaktu sa svojom ginekologinjom prof. dr. Višnjom Latin i sestrom Nadom Klarić iz udruge Teta Nada. U njima imam i ženu i majku i stručnjaka i žive oči s kojima izravno stvaram kontakt. Nema ništa stvarnije i hranjivije od toga, posebno kad ste prezadovoljni načinom obraćanja i vremenom posvećenja tebi i tvom djetetu. S njima se osjećam sigurnom i spremnijom za novu sebe!", ispričala je Olga koja tvrdi da ju je trudnoća promijenila toliko da sad zna reći "ne" jer tako instinktivno štiti svoje dijete i sebe od nečega što bi ih ugrožavalo. "Uzemljenija sam i više nasmiješena i time sam porasla i u svojim očima", objašnjava.

'O djetetu razmišljam kao o čudu koje me odabralo za majku'

"Postoje dominantne osobine u mom karakteru do kojih držim i koje mi se čine vrijednima i neke od njih ću kao majka pokušati prenijeti svom djetetu. Ali prije svega se oslanjam na suradnju. Koliko ću ja moći naučiti nju, toliko će i ona biti moja učiteljica. Voljela bih da sam dosljedna u tome i da sam prisutna u očima svoga djeteta", podijelila je s nama svoja razmišljanja o majčinstvu.

Olga je zakoračila u posljednje tromjesečje trudnoće i kaže da je, iako joj to zvuči još vrlo apstraktno, počela razmišljati o porodu. "Uz sve moje planove ne znam i ne mogu znati kako će porod izgledati. Na neki način mobiliziram sebe da budem spremna na sve i da se mogu prepustiti trenucima koji mijenjaju moj život. Uvjerena sam da će biti čudesno", kaže.

Kada razmišlja o svom djetetu, vidi ga kao blagoslov i čudo koje ju je odabralo za majku. "Želim da je živo i zdravo, i to je to. Sve drugo nas tek čeka", zaključuje glumica.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.