Važno je pratiti cijene i akcije, a od viška pečenja napravite ukusna jela za četvero koja će vas stajati 30-ak kuna, savjetuje Željka Stošić iz zagrebačkog kluba Papica
Sastojci:
- 500 g kiseloga kupusa
- 5 krumpira
- luk
- žličica mljevene crvene paprike
- žličica koncentrata od rajčice
- 3 žlice ulja
- žlica masti
- 150 g dimljene šunke ili suhog mesa
- sol, papar, kim, lovorov list
- mesni temeljac
Priprema:
1. Ogulite krumpir i narežite ga na veće komade. Posložite u posudu za pečenje premazanu uljem i stavite u zagrijanu pećnicu na 200°C.
2. Očistite i sitno nasjeckajte luk. Popržite ga na masti pa dodajte sjeckanu šunku. Pirjajte dok se ne zažuti, dodajte crvenu papriku, rajčicu i kupus.
3. Zalijte s malo vode, dodajte lovorov list, papar i kim te kuhajte na laganoj vatri poklopljeno oko 20 minuta.
4. Zatim pomiješajte omekšali kupus i šunku s krumpirom u pećnici, zalijte temeljcem i vratite u pećnicu.
5. Pecite dok kupus i krumpir ne omekšaju do kraja i ne dobiju rumenu boju.