Roditelji Sretna mama 05. rujna 2019.

Hrabra mama želi život: Saznaj kako joj pomoći

Foto: Facebook/Dino Ljutić
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ana Mari Ljutić u javnosti poznatijoj kao "hrabra mama" prije tri godine u sedmom mjesecu trudnoće dijagnosticiran je agresivan karcinom dojke. Ana Marin kao i život njezina nerođenog sina bio je ugrožen te je izveden hitni porođaj. Iako su liječnici rekli da da ni mama ni beba neće preživjeti, ipak su uspjeli

Ana Mari je preživjela tumor i liječenje, ali posljedice su ostale te se ne može više brinuti za sebe, a ona se bori i unatoč teškom stanju niže male uspjehe koji se odnose na kuhanje kave, usisavanje kuće i igranje s djecom. Za Ana Marino stanje postoji mogućnost poboljšanja, ali bi se trebala liječiti u inozemstvu. Troškovi liječenja te put i smještaj iznosili bi oko 90.000 kuna koje obitelj nema te moli za pomoć. U akciju prikupljanja sredstava već su se uključili brojni hrvatski mediji, a organizirana je i humanitarna utrka.

Ana Mari se u drugoj trudnoći počela žaliti na bolove u leđima, međutim liječnici su joj rekli da je to išijas. Nisu joj mogli napraviti magnetnu rezonancu zato što je bila trudna. Ali kako su bolovi bili sve jači i nije više mogla hodati bez štaka, napravljena je temeljitija obrada i ustanovljeno je da joj tumor pritišće kralješke.

Možda te zanima... Tata Dino: 'Moja žena oboljela je od raka dojke i rodila bez svijesti' Roditelji

Tada su se liječnici odlučili na prijevremeni porođaj. Liječnici su mislili da Ana Mari neće moći spasiti, bila je u komi deset dana. Preživjela je, ali zbog epileptičnih napada trajno joj je oštećen mozak te je zaboravila govoriti, pisati i voziti. Ana Mari je u oporavku velika podrška njezin suprug Dino Ljutić, koji kaže da je njezino stanje trajno, ali da se uz adekvatnu terapiju može značajno popraviti.

Dino kaže da kombiniraju klasičnu i alternativnu medicinu i da se nadaju da će se Ana Mari ponovno moći brinuti o svojoj djeci, planirati i radovati se budućnosti.

 | Author: Facebook/Dino Ljutić Foto: Facebook/Dino Ljutić

Kako bi to postigla potrebno joj je neurološko i kognitivno liječenje u inozemstvu u kombinaciji s vježbama za mozak u Zagrebu za što im je potrebno 90 000 kuna. Liječenje u inozemstvu iznosi više od 10 tisuća eura, a cijena vježbi za mozak je oko 400.000 tisuća kuna. Uz lijekove koje moraju kupovati i dvoje male djece ova obitelj ne može skupiti toliko novaca, a i vrijeme im nije sklono jer u posljednje vrijeme Ana Mari pati učestalije od neuroloških napada.

Svi koji žele pomoći obitelji, mogu poslati novčanu pomoć za obitelj Ljutić na račun: IBAN HR 9423400093112557332 u Privrednoj banci Zagreb na ime Dino Ljutić. SWIFT za uplate iz inozemstva je PBZGHR2X
Možda te zanima... Hrabra mama: Uz tešku bolest izdaja se za svoju nedonoščad Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.