Vrtić Zdravlje u vrtićkoj dobi 29. kolovoza 2019.

Milin djed: Transplantacija je odgođena, a Mila je puna energije

1/2
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U Novinarskom domu u Zagrebu danas je održana konferencija za medije na kojoj je predstavljena zaklada za pomoć oboljeloj djeci 'Mila za sve'

"Mila je veliki borac i puna je energije, ne bi se reklo da boluje. Sad je pet mjeseci u Philadelphiji, a očekujemo transplantaciju kad se stabiliziraju neke funkcije u organizmu", rekao je Vladimir Rončević, djed dvogodišnje Mile koja je prije pola godine ujedinila Hrvatsku, nakon što su njezini roditelji objavili da njihova djevojčica umire od leukemije, a liječenje u američkoj bolnici košta 18 milijuna kuna. 

Nakon što su njegov apel objavili svi mediji, prikupljeno je čak 38 milijuna kuna. Danas je u Novinarskom domu održana konferencija za medije na kojoj su govornici objavili novosti o Milinom stanju i napretku liječenja te predstavili zakladu za pomoć oboljeloj djeci 'Mila za sve'.

Možda te zanima... Milin tata: Mila čeka transplantaciju, a pitanje Zaklade još nije riješeno Vrtić

Vladimir je rekao da liječnici u Philadelphiji ne daju prognoze unaprijed pa se ne zna kad bi se transplantacija mogla dogoditi, ali obitelj očekuje da će to biti relativno brzo.

"Nakon transplantacije Milu čeka dugotrajna izolacija, zatim kontroliranje njenog stanja tako da povratak kući neće biti tako skoro", rekao je Milin djed za 24sata.  

"Mila i njezina obitelj ujedinila je Hrvatsku i pokazala kakvo srce imamo", rekao je doc. dr. Marin Ćuk na konferenciji za koju je HND objavio popis govornika i teme: Vladimir Rončević (kratak osvrt o začecima i tijeku akcije Svi za Milu, kratak brifing o tijeku liječenja Mile i aktualnom stanju, izvješće o prikupljenim sredstvima/banka Kovanica i Zaklada Nora Šitum/poruka zakladnika i upravitelja Zaklade Marina Rončevića), doc. dr. Mario Ćuk (način funkcioniranja Zaklade, objašnjenje Pravilnika i kriterija za dodjelu pomoći, prve planirane akcije), prof. dr. Dragan Primorac (sprega znanosti i Zaklade, značaj Savjeta u moderiranju rada Zaklade, svjetska/američka iskustva u funkcioniranju humanitarnih udruga, zaklada, međunarodna suradnja), odvjetnik Petar Petrinić (zakonski okviri za osnivanje Zaklade, put do registracije, kratka analiza poboljšanja i nedostataka Zakona, aktualni status Zaklade) i dr. Miran Cvitković (o medicinsko-pravnim aspektima zaklada).

Možda te zanima... 'Naše dijete umire, a liječenje košta 18 milijuna kuna' Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.